Ett ord till dig /Vakna upp du som sover…/Ef 5:14

 

Man kan vakna upp och få ljus över sin tillvaro och man kan få vakna upp till insikten av att man behöver Gud.  I Efesierbrevet  kap 5 och vers 13-21 ser vi dessa ord:

13 Men allt kommer i dagen, när det uppenbaras av ljuset, 14 ty allt som uppenbaras är ljus. Därför heter det: “Vakna upp, du som sover, och stå upp från de döda, så skall Kristus lysa över dig.

15 Se alltså noga till hur ni lever, att ni inte lever som ovisa människor utan som visa. 16 Ta väl vara på varje tillfälle, ty dagarna är onda. 17 Var därför inte oförståndiga utan förstå vad som är Herrens vilja. 18 Berusa er inte med vin, sådant leder till ett liv i laster. Låt er i stället uppfyllas av Anden, 19 så att ni talar till varandra med psalmer, hymner och andliga sånger, och sjunger och spelar för Herren i era hjärtan. 20 Tacka alltid vår Gud och Fader för allt i vår Herre Jesu Kristi namn. 21 Underordna er varandra i Kristi fruktan.

Paulus ville väcka efesierna till insikt om den farliga situationen man hamnat i och inte var riktigt medveten om, och han ville styrka deras tro. Idag lever man också i en farlig värld och man lever verkligt farligt Utan Gud och utan tro.  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.