Ett ord till dig /Höj lovets offer åt Gud. Tacka.

 

T a c k.

Ett ord bestående av fyra bokstäver, men ett ord som inte alltid sägs då det skulle behöva sägas.

Tack är det ord jag vill tala om och skriva om. Inte alltid har jag tackat för allt jag fått och allt jag fått uppleva och vara glad för.

Paulus ber oss att tacka i alla omständigheter, och det är ju helt rätt det han säger.

Vi fick en ny prövning i veckan som gick, och min dotter ringde mig och sade:” Åh mamma, jag kunde inte annat än säga:  Tack även för denna prövning!”

Det hon sade visade på kunskap om att tacka, även för det som gör ont, för vi vet att det ligger lärdom däri.
Ett ord bestående av fyra bokstäver:  ett tack till min Gud, min skapare, min livsuppehållare, min klippa, min trygghet, min glädje, min själs befriare, min grund, mitt allt.

Jag har Gud att tacka för mitt liv.

“Herren själv är mitt arv, ja, mitt allt. Han ger mig allt jag behöver, och min framtid ligger i hans händer. Vilket underbart arv! Jag vill lova Herren, som ger mig råd och under natten talar till mitt samvete. Det är då Herren säger till mig vad jag ska göra.*   Har vi inte skäl att tacka?

Genom att alltid ha Herren och hans vilja i våra tankar får vi hjälp att förstå hur vi ska fatta rätt beslut och leva som Gud vill. Vi har skäl att tacka för att han lärt oss att böja oss och glädja oss i hans bud, och att ha lärt oss att älska honom av hela vårt hjärta.

*Gläd dig över Herren! Då kommer han att ge dig vad ditt hjärta mest av allt önskar. Överlåt allt du gör åt Herren och bekymra dig inte över framtiden. Lita på honom, för han ska hjälpa dig.* Ps 37:4-5

*Nej, offra lovets offer åt Gud, så skall du få infria dina löften till den Högste. Och åkalla mig i nöden, så vill jag hjälpa dig, och du skall prisa mig.* Ps 50:14-15

/Maria

2 thoughts on “Ett ord till dig /Höj lovets offer åt Gud. Tacka.

  1. Hej Janne. Tack så mycket för din trogne läsning här! Det är roligt att göra olika slags bilder… och det är så härligt att tacka Gud!
    Gud välsigne dig! /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.