Ett ord idag/Striden är HERRENS

 

Lita på Gud

Krönikerböckerna kanske du har läst. De är skrivna till Israel. …*och mitt folk då ödmjukar sig och ber till mig och vänder om från sina ogudaktiga vägar, ska jag lyssna till dem från himlen och förlåta dem deras synder och hela deras land.* Och de berättar om Israels släkter…. Det är en nyckelvers i 2 Krön.

-Böckerna  handlar om Israels historia i ett nötskal…. avguderi, korruption, och Guds kallelse till andlig uppryckning och att Guds lag skulle gälla….. ..och mer..

-Gud talade till många människor bl a till  Jahasiel: * var inte rädda…Striden är inte er utan Herrens.* Det är knappast en fiendearmé av detta slag vi möter som de gjorde, men fiender kan vi ha som vi vill bekämpa. Men dagligen kan vi möta svåra frestelser, betryck och “mörkrets härskare som regerar denna gudlösa värld.” (Ef 6:12)  som vill att vi ska vända oss bort från Gud. Kom då ihåg att du som kristen har Guds Ande i dig. Om du ber om Guds hjälp när du möter problem kommer han att hjälpa dig. Och Gud utgår alltid med segern.

VAD ska vi göra för att ta emot Guds hjälp?  1) Inse att striden inte är vår egen utan Guds.  2) Inse våra begränsningar och låta Guds kraft ersätta vår egen fruktan och svaghet.  3) Se till att det är Guds intressen kampen gäller och inte våra egna själviska begär.  4) Be Gud om hjälp dagligen och i varje situation.

Jag tar om en rad från ovanstående:   Striden är inte er, utan HERRENS. HAN strider för oss. Lita på det, han gör det omöjliga möjligt!

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.