Ett ord idag /Vad händer i Nord Korea?

 

Vad händer i Nord Korea?

Av Torbjörn Johansen den 20 0ktober 2006

Nord Koreas förre diktator Kim il Sung blev efter sin död upphöjd till “evig president.” Detta innebar att han skulle inte bara dyrkas som gud, man krävde även att människorna i landet skulle ta emot Kim il Sung i sina hjärtan och tillbedja honom. Kim il Sungs son, Kim Jong il, har fortsatt proklamera denna dyrkan, och lagen säger nu att alla måste även i fortsättningen dyrka Kim il Sung, fast han är död. Ordförande i presidiet för högsta folkförsamlingen heter Kim Jong Nam. Man har skapat ett fruktanvärt förföljelsesystem.

I Nord Korea finns det tre grupper av människor:

1. Den första gruppen består av eliten och de främsta i landet.

2. Den andra gruppen består av de som hyllar och dyrkar Kim il Sung fast han är död.

3. Den tredje gruppen består av de som av olika skäl inte vill ta emot Kim il Sung i sina hjärtan och dyrka honom.

Man kan förstå att det finns många nordkoreaner som av olika skäl inte vill upphöja honom på detta sätt, bland dem de som är kristna, som inte vill upphöja någon annan än Jesus. Dessa olika människor sätts i arbetsläger, och de som inte anses kunna arbeta, och de gamla, sätts i koncentrationsläger om de tillhör grupp 3. En pastor som känner till förhållandena säger att dessa precis liknar nazitidens koncentrationsläger. Det finns även film, tagen från flygplan på dessa koncentrationsläger. En film tagen i smyg visar tre utmärglade barn iklädda randiga fångkläder, precis som fångarna i Tyskland under andra världskriget, med utstickande benknotor och uppsvällda magar. De får ingen mat eftersom deras föräldrar tillhör grupp 3, utan måste svälta ihjäl.

Det enda sättet att komma levande ut från detta helvete är att fly från koncentrationslägret och försöka ta sig över floden Tumen i söder och in på kinesiskt område. De kinesiska myndigheterna låter en del av dessa få stanna kvar, andra får inte asyl. Får de kinesiska myndigheterna höra att det rör sig om kristna, sänds dessa omedelbart tillbaka till Nord Korea, och väl där, hamnar de åter i samma läger som de flydde ifrån.

Det blir också fruktansvärda straff för de som tvingas återvända till koncentrationslägren.

Som exempel på ett sådant straff berättar en pastor om en kvinna som återvände till sitt arbetsläger. Lägervakterna band henne och körde ner en tratt i hennes hals och sedan hällde man i henne 8 liter vatten. Kroppen på denna arma kvinna svällde upp på ett groteskt sätt. Man placerade henne på marken, sedan tog vakterna två plankbitar och lade på hennes mage och ställde sig och hoppade på henne. Vattnet strömmade ut ur alla hål i kroppen på henne och de upphörde inte med denna misshandel förrän kvinnan var död.

“Enligt Nord Koreas vänskapsorganisation, Korea Friendship Association, är landet en flerpartistat som garanterar yttrandefrihet för sina medborgare. Denna uppfattning delas inte av så särskilt många utländska bedömare. Sveriges utrikesdepartement säger i sin rapport om situationen för de mänskliga rättigheterna i landet, att Nord Korea har “en av världens mest repressiva politiska regimer” och att yttrandefriheten är “i praktiken mycket begränsad” att landets politiska system inte “innehåller någon mekanism som gör det möjligt för folkflertalet att i praktiken förändra landets ledarskap”. Nord Korea betecknas i omvärlden ofta som en totalitär diktatur och som en av världens mest slutna stater.” (Wikipedia)

Tänk dig att vara kristen eller på annat sätt vara oliktänkande i ett sådant land. Det är belagt med dödsstraff! Ta med människorna där i dina böner. Skriv E-mail till regeringen i ditt land, så de trycker på frågan om frihet i Nord Korea! Skriv till EU och Förenta Staterna! Vi måste försöka göra något för detta plågade folk.

Den enda tröst vi har för närvarande är att alla dessa kristna kommer till Jesus när de blir dödade till kroppen. De har den gåva som de fått av Gud, ett evigt liv. De blir dagligen dödade av en antikristlig regim, som inte kan vänta sig annat än syndens lön, som är döden, och därför skall denna regering och dess hantlangare, som inte är frälsta, dö i sina synder och i slutändan stå inför Guds domstol och dömas för sitt våld.

“Ty den lön som synden giver är döden, men den gåva som Gud av
nåd giver är evigt liv, i Kristus Jesus, vår Herre.” Rom. 6: 23.

Copyright 2006 – European American Evangelistic Crusades, Inc.
P.O. Box 41001, Sacramento, California 95841 USA http://www.eaec-se.org/ 

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.