Ett ord idag/ Gal 2:20, 2 Thess 2:16-17 Trygga i Gud

 

Tänk om så många  fler kunde bli frälsta från från syndens konsekvenser och lära känna Jesus. Paulus har förklarat, och vi vet, att vi genom TRON på Kristus är förklarade “icke skyldiga” inför Gud. Då måste det finnas otaliga mängder människor som är “skyldiga”, ja ondskan är stor.

Gud tar inte oss ut ur världen eller gör oss till robotar- vi kommer att känna av synden, och ibland kommer vi att synda. Skillnaden är att vi innan vi var frälsta var slavar under syndens natur, medan vi nu är fria att välja ett liv för Kristus, och arbeta på vår helgelse.  (se Gal 2:20).

Tack vare att du/man är fri i Kristus och icke skyldig behöver man aldrig vara rädd för döden. Man är fri att göra hans vilja och leva i full gemenskap med Gud- all din tid kommer att påverkas av Gud, och du ger honom med glädje, din tid.
Vissheten om att man inte är skyldig utan fri ger oss kraft, livslust och läkedom, och vi får sannerligen ett spännande liv tillsammans med Gud, vi är trygga. /Maria

4 thoughts on “Ett ord idag/ Gal 2:20, 2 Thess 2:16-17 Trygga i Gud

  1. Hej Ola Välkommen hit.
    Tack för din kommentar. Det är underbart att man fått lära sig om Guds stora kärlek och se hur han förändrar ens insida. Han lär oss hur vi ska fungera och vara. Det finns mycket kvar att få göra och det längtar man efter- dag för dag i Herrens händer.
    Guds Frid.
    /Maria

  2. Ja, trygg i upplevelsen av Guds kärlek , föds kärlek i mitt liv till Gud och till andra människor.
    Härligt att göra gott utifrån kärlek som Gud ger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.