Ett Guds barn /Tyst och tålmodig

15_10_5_web1.jpg

Det finns mycket att klaga på ibland, eller hur? En som aldrig klagade på det han mötte, det var Jesus. Han var klok och därför var han tyst i situationer som var påfrestande. Han visste i olika situationer precis hur han skulle handla.  Vet VI det? Nej, vi är människor som lätt blir upprörda, retliga och arga.

Jesus kunde bli arg, t ex då han drev ut månglarna ur templet…helig vrede kände han då. När man hamnar under tryck som  kristen, då vet man att man bör vara lugn. Men inte alltid kan man behärska sig. Men..vi ska ju ha Jesu sinnelag, och låta de goda frukterna styra oss? Ja.

Jesus är  Guds Son, och själv Gud, och Jesus blev frestad så många gånger, men visste hur han skulle bete sig. Hebr 4:15 säger: “han blev frestad i allt liksom vi, men utan synd.”

Vår Herre mötte så många svåra situationer, men alla bemästrade han. Det borde vi alltid ha i tankarna: HUR skulle Jesus göra i denna situationen?, HUR skulle Jesus svara i denna fråga? HUR skulle Jesus ha handlat?

Jesaja 53:7 säger: “Han blev misshandlad, men han ödmjukade sig och öppnade inte sin mun. Lik ett lamm som förs bort till att slaktas, lik ett får som är tyst inför dem som klipper det, så öppnade  han inte sin mun.”

När det stormar omkring oss kan vi vara snara med att skrika och gapa och oja oss, så skall vi inte bete oss, och många gör inte så, men när vi frestas över vår förmåga så ligger det nära till hands att kanske öppna munnen och säga fel saker.

Tider av stress möter vi alla då och då, men då får vi tänka till och bemöda oss med att reagera sunt.

“Mästare, bryr du dig inte om att vi går under?” frågar lärjungarna upprört. (Mark 4:37-38), Vad gör Jesus i denna stund, jo han ligger i aktern på båten och sover…han är fullständigt lugn, och sedan stillar han stormen.

2 thoughts on “Ett Guds barn /Tyst och tålmodig

  1. jag har problem med att jag är så ARG på mamma min. Jag tigen men i huvudet säger jag fruktansvärda saker till henne, Jag blir irriterad över att hon beter sig så överlägset! Jag blir galen. Jag kan inte älska henne. Be Jesus att jag ska kunna älska henne och älska Jesus mer så att jag håller mig till honom och inte går iväg i från honom. AMEN.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.