Ett Guds barn/ Joh 1:17-18 /Dick Haas nyheter

 

Vad säger Jesus om döden, helvetet och evig gemenskap med honom?  Johannes 1:17-18 säger oss:

*När jag såg honom föll jag ner vid hans fötter som om jag hade varit död. Men han lade sin högra hand på mig och sa:  “Var inte rädd, jag är den förste och den siste, den levande som dog och som nu lever i evighet, och jag har nycklarna till helvetet och döden.”

Våra synder har överbevisat och dömt oss, men Jesus har nycklarna till helvetet och döden (Joh 20:14), och det är bara han som kan befria oss från evig fångenskap hos satan. Bara Jesus har makt och myndighet att befria oss från syndens kontroll. Den troende behöver INTE frukta varken död eller helvete, eftersom Jesus har nycklarna till båda. Allt han kräver är att vi vänder oss bort från synden och vänder oss till honom i TRO.

Om vi försöker behålla kontrollen över liv och död i våra gena händer dömer vi oss själva till helvetet, men om vi lägger våra liv i hans händer så uppreser och uppväcker han oss till ett evigt liv i fridfull gemenskap med honom.*/ Detta är Jesu ord som du läst, Jesu löften. Ingen behöver vara rädd för de tider vi är i eller kommer in i. JESUS KRISTUS har lovat oss som tror ett evigt liv./

*********************************

Dick Haas rapporterar från Jerusalem ang Rachel Corrie :

Israeliska commandosoldater ur marinen beslagtog på lördagen det irländska fartyget “Rachel Corrie” nära den israeliska kusten och förde samtliga Hamas-supporters ombord till Ashdod 35 km norr om Gazaremsan.

Beslagtagandet skedde utan något våld. Inga av aktivisterna ombord satte sig till motvärn. Innan israelerna bordade fartyget gav man order till kaptenen att byta kurs. Ordern löd: “Detta är den israeliska marinen. Ni närmar er en krigszon som står under israelisk blockad. Gazaremsan, dess kust och hamnen i Gaza City är stängda för all fartygstrafik. Ni ombeds att ändra kurs och avlägsna er.”

Men kaptenen ombord på det irländska fartyget vägrade byta kurs. Då bordades hans fartyg. Befälhavaren för Israels sjöstridskrafter, amiralen Eliezer Marom, var på plats. Han fattade beslutet om uppbringandet. Varorna ombord på “Rachel Corrie” kommer att undersökas noga, innan de förs vidare landvägen till Gazaremsan. Det var också det besked fartygskaptenen fick innan de israeliska soldaterna tog sig ombord.

Senare uttryckte israeliska regeringskällor tillfredsställelse över att den irländska regeringen avhållit sig från inflammerande uttalanden och att man underlättat en smärtfri lösning. Senare på lördagen sade Israels premiärminister Benjamin Netanjahu:

– Nu kan vi se skillnaderna. Demonstranterna ombord på Rachel Corrie försökte inte bruka våld och allt slutade i frid. De turkiska aktivisterna ombord på Marmara däremot brukade våld och utsatte israeliska soldater för livsfara, och det ledde beklagligtvis till att flera aktivister dödades. Det hade undvikits helt, om de inte bestämt sig för att angripa våra commandosoldater.”

Angående sjöblockadens vara eller icke vara, refererade Netanjahu antagligen direkt till ett uttalande av den amerikanska regeringens nationella säkerhetsråd som igen upprepade president Barack Obamas inställning, att den israeliska sjöblockaden, som det hette, visat sig vara ohållbar och bör avslutas. Netanjahu sade på lördagen att blockaden kommer att bestå.

Andra källor i Jerusalem, alltså inte Netanjahu, sade att Israel möjligen kan tänka sig att öppna fler gränsövergångar till Gaza, om Hamas drar ner på krigföringen mot Israel och äntligen låter Röda korset besöka den tillfångatagne israeliske soldaten Gilad Shalit. Han har rätt att få besök. Men Hamas bryr sig inte om de internationella konventionerna, som gäller för krigsfångar, och Röda korset gör mycket litet eller ingenting för att pressa på i det ärendet./ Dick Haas 5/6 2010 Fler nyheter läser du här: http://www.dickhaas.com/ 

Välkommen tillbaka hit. Kram f Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.