Ett Guds Barn

 th_dove_and_hand.jpg

Gud beskyddar sitt folk och har omsorg om det, igår, idag, och i morgon. Gud handlar alltid rättvist. Eftersom det är han som är Herre över hela skapelsen kan han frälsa vem han vill.

När vårt syfte är att ära Gud för hans kärlek, kraft och fullkomlighet i allt vad vi gör så tjänar vi honom på rätt sätt. I detta tjänande förenas de troende och får möjlighet att visa kärlek och omtanke mot medmänniskor.

 Genom Guds kraft blir den som tror helgad- avskild- från synden och kan därför börja lyda Gud och bli mer och mer lik Kristus. Allt eftersom förhållandet till Kristus fördjupas hjälper den helige Ande oss att lösgöra oss från lagens krav och rädslan för domen.

Synd är dels att vägra göra Guds vilja, dels att inte göra allt Gud vill. I stället för att leva våra egna liv och bestämma allt själva, vad vi vill göra och ägna vår tid åt, så skall vi som troende göra Guds vilja.

Det räcker inte för oss att känna till Gudsordet, utan vi måste bestämma oss för att följa det.

4 thoughts on “Ett Guds Barn

  1. Hej Bosse! Det är så gott att höra att du älskar Jesus! OCH Han älskar dig! Stå fast i din tro!!!! Välkommen tillbaka hit!
    Varma hälsn f Maria

  2. tack maria. Jag älskar jesus och jag vet att han älskar mig. jesus äger!

  3. Hej Robert, tack för ditt besök här, det gör mig glad. egentligen är det inte så svårt, att tro,det gäller att ta ställning. Han vill oss alla så väl och älskar oss med en outsäglig kärlek. Han har en plan för ditt liv, är inte det underbart? Mail kommer till dig.
    Hälsn f Maria

  4. Hej. D var verkligen tänkvärda ord . Men ibland kan d va väldigt svårt att lita på gud,att tro hans löften,tyvärr..varför e d så? Svag tro=lite bön?? Undfår man heliga anden i dopet? Jag tror d delvis. Tack för en fin sajt,maria. Hs robert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.