Erkänner du Jesus som din Herre? Han är vårt hopp och den sanna källan till vishet

 

Erkänner du Jesus som din Herre? De som erkänner Jesus och har tagit emot frälsningen har att rätta sig efter honom i allt vad man tänker och gör. Lojaliteten till Kristus måste alltid vara den främsta för den enskilde, gruppen och alla hans följare.

Vi människor kan ha följare lite överallt, på Facebook och Gmail och Twitter m m … Men det är ju inte samma sak precis som att följa Jesus och det går inte lätt att ta på eller det att vi ska få gå efter våra egna huvuden eller idéer! Vad ska vi göra som Jesu efterföljare? Vi ska leva i ständig kontakt med Gud. Då lever vi som som Gud sagt.

Vi kan inte haka oss fast vid egna idéer och blanda samman dem med sann tro!

Inte heller får vi tillåta att längtan efter en djupare andlig upplevelse leder oss att lita mer till någon viss lärare, gemenskap eller lära än till Jesus själv.
Han är vårt hopp och den sanna källan till vishet.

*
*

2 Petr 2:1 Men det fanns också falska profeter bland folket, liksom det bland er kommer att finnas falska lärare som smyger in förödande läror. De skall till och med förneka den Herre som har friköpt dem och drar så plötsligt fördärv över sig.

2 Petr 2:21 Det hade varit bättre om de aldrig hade lärt känna rättfärdighetens väg, än att lära känna den och vända sig bort från det heliga budskap som överlämnats till dem.

2Joh 1:9 Den som inte förblir i Kristi lära utan går utöver den, han har inte Gud. Den som förblir i hans lära har både Fadern och Sonen.

2Joh 1:10 Om därför någon kommer till er och inte för med sig denna lära, så skall ni inte ta emot honom i ert hem eller hälsa honom välkommen.

Upp 2:14 Men något har jag emot dig, att du har några där som håller sig till Bileams lära, han som lärde Balak att sätta ut en fälla för Israels barn, så att de åt kött från avgudaoffer och bedrev otukt.

Upp 2:15 Så har också du sådana som på samma sätt håller sig till nikolaiternas lära.

Upp 2:24 Men till er andra i Tyatira, ni som inte har denna lära och inte känner Satans djupheter, som man kallar det, till er säger jag att jag inte lägger på er någon ny börda.

name-graphics-maria-545505

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.