En värld i brand/ Israel/Harmagedon

Israel har varit med om ett flertal krig sedan denna stats tillblivelse 1948. Kanske kan de krigen ses som en ”nedräkning” inför historiens största krig som Bibeln profetiskt förutsäger – Harmagedonkriget.

Iran gick till val i juni månad. President Ahmadinejad omvaldes för en ny period. Denne har gjort sig känd för att i upprepade tal sagt att Israel skall utplånas.
Trots diplomati och en rad av sanktioner sedan 2003 har Iran inte ändrat kurs – kursen mot kärnvapen. Snart är man framme vid målet. Den tyska underrättelsetjänsten BND, uppger att Iran kan producera en atombomb inom sex månader. Detta skriver den tyska tidningen Stern.
Följden av det är att Israel snart kan försättas i en situation där de verbala hoten om utplåning kan omsättas i praktiken. Skulle Israel i en sådan situation välja att attackera Iran, så är ytterligare en kraftmätning i Mellanöstern ett faktum.

Iranska parlamentets tjänsteman Alaeddin Broujerdi har sagt att hans land är redo att vidta beslutsamma åtgärder som svar på en israelisk attack mot Irans kärnkraftsanläggningar.
Har de olika ansträngningar, som gjort under flera år för att stoppa Irans kärnvapenprogram ingen effekt, återstår till sist bara ett alternativ – en militär aktion.  En sådan kommer att få mycket allvarliga konsekvenser, omöjliga att överblicka.
Varje krig som Israel kastas in i sedan 1948, sammanlagt sju, kan liknas vid en ”nedräkning” till det största av alla krig – Harmagedonkriget, på engelska ”Armageddon”.
Harmagedon, som ligger i Israel, är ett känt begrepp långt utanför kristna kretsar. Det är alltid med fasa som man har talat, skrivit eller gjort filmer kring detta begrepp. Det finns också en sång som har denna titel.
Alla verkar vara medvetna om det allvar som förknippas med begreppet Harmagedon och att nedräkningen till detta har börjat.

Artikeln ur Flammor http://www.flammor.com/
 

2 thoughts on “En värld i brand/ Israel/Harmagedon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.