En värld i brand /Israel hotas

 

 

Liksom i det förra inlägget handlar detta också om Israel och jag vill att man tar till sig budskapet om de sista tiderna och vad som är på gång: Israel kommer i den yttersta tiden att bli allt mer pressat och genomgå stora svårigheter. Det pekar Bibelns profetiska ord på. I vår tid kan vi uppfatta signaler på att vi närmar oss denna tid.

Det allvarligaste och tydligast uttalade hotet kommer från Iran. Dess president Ahmadinejad, som nu i juni omvaldes, har gång efter annan upprepat budskapet att “Israel skall utplånas.”

Budskapet uppfattas som ett konkret hot, eftersom Iran kommer allt närmare tidpunkten då man kan få fram kärnvapenladdningar. Detta innebär att Israel måste slå till först för att undgå att bli ödelagt av kärvapenmissiler. Tidpunkten för att avvärja hotet från Iran krymper och på Times hemsida kunde man den 18 april se det uttryckt i följande rubrik:

Israel är redo att bomba Irans kärnanläggningar 

I artikeln klargörs Israels hållning inför det iranska hotet på följande sätt: “Israel har klargjort att de inte kommer att tolerera hotet från ett nukleärt Iran.” Enligt israeliska underrättelsetjänsten kommer Iran att ha en bomb inom två år. När de har en sådan är det för sent, och Israel kommer inte att ha något annat val än att slå till – med eller utan USA, har en tjänsteman från det israeliska försvarsministeriet sagt.”

Den bild som står fram är att Israel kommer att slå till med en attack mot Iran inom en nära framtid. Enligt nyhetsbyrån UPI tror man att Israel kommer att slå till mot Iran under 2009. Israel är medvetet om riskerna för att själv bli attackerat vid en sådan attack. Utifrån den risken genomförde Israel i maj de största civilförsvarsövningar man någonsin haft.

Krigshotet uttrycks också av Jordaniens kung Abdullah, som enligt Times of London, säger att om inte palestinierna får bilda en stat kommer det att bli krig redan nästa år, enligt honom.

Israel inser stundens allvar. Utomstående bedömare gör det också. Så hör pessimistisk uttrycker Ulf Nilsson det i sin krönika i Expressen den 14 april, inför framtiden. Han beskriver hur allvarlig en konfrontation i Mellanöstern är. Vi citerar:

“Ett krig i Mellanöstern – ett krig med kärnvapen – kommer att få den kris vi just driver omkring i att framstå som en underbar sommarsemester.” Artikeln kan du se: http://www.flammor.com/

4 thoughts on “En värld i brand /Israel hotas

 1. Hej Kyllikki Vi ska be för Israel, och vi måste tänka på att nyhetsmedia vinklar saker o ting på olika fel sätt. Israel är Guds folk, det kan ingen ändra på, hur de än försöker.
  /Maria

 2. Hej Maria!
  Jag ber för Israel!

  Om helvetet behövs det predikas mycket!!!

  Gud kommer att vinna i slutändan är helt klart och många människor kommer att förlora!
  Kram Kyllikki

 3. Hej Andreas. Tack för din kommentar. Jag köper inte allt, nejdå, men de artiklar jag tar in här betyder att jag ställer mig bakom det som faktiskt händer. Jag har ju varit i USA nu i våras och jag måste säga att de brinnande troendejag pratat med där, inte alls står bakom Obamas politik t ex. Jag gillade inte Bush och jag gillar inte Obama. Jag gillar inte krigen och jag anser att ISRAEL i fösta hand har rätt att försvara sig. Ja man kan skilja på kristna och de som bara tror sig vara kristna…det är en väldig skillnad på tro på en stor Gud…
  Palestina har inte i Israel att göra för landet är Israels enl bibeln och Gud . Jag anser att Israel har rätt att försvara sig, och..vill vi ha ett muslimskt styre över världen?Helvetet predikas det inte om så därför vet inte människor var de hamnar, de tror att de är goda o hjälpsamma o det räcker för dem och är en biljett till himlen, nej så är det inte, Det beror på OM vi har vårt hjärta i Jesus Kristus eller inte och VÅGAR följa honom.Hela världen brinner och lögnerna florerar och massmedia undanhåller sanningar, vilken värld……. Hoppas jag gjort klart här vad jag anser. Välkommen igen! Hälsn Maria

 4. Ja, om Iran skulle omringas av krigsmakter så tycker jag att det verkar vara sluttiderna (men jag kan ju vara förvirrad).

  Däremot så fattar jag inte att folk håller USA för att vara några hjältar; Israel kan jag förstå till viss del att folk håller högt (Guds folk och allt det där). Har du inte hört Maria att USA dödar lite både här och där i världen? När de bombar och nån oskyldig dör så heter det ‘collateral damage’, oavsiktliga skador. Det är som de skulle bomba din granne och dina barn ryker på kuppen för att de var ute och lekte vid fel tidpunkt. Tydligen så går det bra att Israel har kärnvapen men inte grannländerna, det är väl underförstått då att grannländerna är skurkar. Men jag hoppas du Maria tänker lite själv också och inte bara köper allt som förste bäste person säger; en del kristna är knappast kristna menar jag, man måste skilja på riktiga kristna och andra kristna, det är bara de riktiga kristna som räknas de andra som bara kallar sig för kristna kommer nog till helvetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.