En värld i brand/ Gud har kontrollen

 
2009 har inte börjat bra när det gäller den ekonomiska situationen i världen. Många länder står på branten till konkurs. Island skulle ha gått i konkurs om inte den lilla staten fått hjälp från utlandet.

Men vad händer om en stor stat hamnar i samma situation?

Vad händer om USA hamnar i den situationen? I Europa finns flera stater som ligger illa till. Sverige ligger inte heller bra till om de baltiska staterna faller. Är vi nära en sådan kollaps?

“Dr Doom” Nouriel Roubini spår kollaps i USA:s banksystem. Recessionen kommer att fortsätta längre än vad många andra hävdar, tror Nouriel Roubini. 2011 kan vara för tidigt för en betydande vändning. e24.se 090306.

“Dr Doom” Peter Schiff: “Levnadsstandarden kommer förändras fundamentalt”. Han förutspådde bolånekrisen och den rådande finanskrisen på ett relativt tidigt stadium. Enligt Peter Schiff är hela den amerikanska ekonomin byggd på att folk går man ur huse till shoppingcentren och konsumerar importerade produkter som de inte har råd med. Världen måste därför fortsätta vara villig att låna ut så att amerikanerna ska kunna finansiera sin livsstil. Han menar att detta är en villighet som nu försvinner snabbt, med ödesdigra konsekvenser för USA. e24.se 090224.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.