En värld i brand / Avgudadyrkan

 

Avgudadyrkan finns nu för tiden och det fanns på Jesu tid. Avgudadyrkan i Korinth var ett allvarligt problem. Staden var full av hedniska tempel, och det var populärt att besöka dem. Statyerna av trä och sten var inte farliga i sig själva, men folk såg dem som gudar med makt över sådant som bara Gud kan styra, t ex väder, skörd och barnafödande.

Avgudadyrkan är fortfarande ett allvarligt problem. Våra avgudar är inte av trä och sten, utan av papper och plast – pengar och kreditkort. Att vara beroende av något annat än Gud själv är avgudadyrkan.

Om vi förstår till fullo vad den tidens avgudadyrkan var och ser på vilka tider vi lever i nu, med dyrkan till pengar, så ser vi till att lyda Paulus ord om att hålla oss borta från avgudar. Jag vill inte dyrka pengar eller guld.

Världen brinner och världen sörjer. I så många länder är fattigdom och nöd ett faktum. Skall vi dyrka mammon? Skall vi dyrka pengar?  Nej. Pengar skall vi göra något mer nyttigt med. De har vi fått för att ge vidare, till de som lider nöd. Vad är gods och gull?…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.