Ekonomi/ EU och Bankunionen för misskötta banker

 

Bankunion för misskötta banker
*
*
EU:s bankunion är inget annat än ett slags försäkringssystem för banker. Anledningen till att man vill införa ett sådant system är för att rädda konkursmässiga banker. Istället för att låta dessa banker gå i konkurs skall de räddas av Europas skattebetalare .

Det innebär att bankägarna kan missköta sina banker hur mycket som helst i fortsättningen vilket de också kommer att göra då de har den nya världsordningen som mål och därför först måste skapa kaos (men utan att låta människor förstå orsaken till kaoset) för att sedan skapa ordning

När makthavare och bankirer skall driva igenom förändringar (som gynnar dem själva) i politiken så skapar de först kaos. När kaoset når sin kulmen börjar människor att skrika efter ordning. Då träder de som har skapat kaoset in och återställer ordningen. När detta är gjort så, simsalabim, har en förändring skett till det sämre för mänskligheten eftersom makthavarna och bankirerna inte styrs av Gud (kärlek, sanning, rättvisa) utan av satan (berika dig själv och slå ut eller krossa din nästa).

På detta sätt drivs samhällena framåt eller som nu bakåt beroende på om de som styr har mänsklighetens eller sitt eget bästa för ögonen. Beroende på om de väljer Gud eller mammon. Inget sker av en slump eftersom Gud har gett människan i uppdrag att styra över världen.

Det är konstigt att bankerna har blivit befriade från marknadsekonomins lagar som privatägda företag brukar få rätta sig efter. Det går (vilket ju alla vet) inte att köra ett företag i botten och sedan förvänta sig eller kräva att skattebetalarna går in och räddar företaget. När det gäller EU så är tydligen allt möjligt. Det är möjligheternas Europa för en maktfullkomlig elit att bli allt rikare och mäktigare medan folken glor på fördumnings tv eller sover.

Bankunionen består av en bankinspektion, en krismyndighet (lär behövas) och en insättarförsäkring. Bankinspektionen skall börja arbeta den 1 mars och ligga inom Europeiska centralbanken samt övervakas av tjänstemän som svurit en lojalitets ed till EU.

I artikel 17a i EU,s tjänsteföreskrifter står det att tjänstemannen har rätt till yttrandefrihet men att han måste ta hänsyn till lojalitetsplikten, det vill säga att han måste vara lojal gentemot EU och dess institutioner. Lojalitet och yttrandefrihet går förstås inte ihop eftersom lojaliteten förhindrar tjänstemannen att lyfta fram missförhållanden och att avslöja de bedrägerier som genomsyrar hela EU (det antikristliga systemet).

Artikel 11 beskriver hur tjänstemannens förhållande till sin arbetsgivare EU ska se ut och hur han eller hon skall förhålla sig till institutionerna utanför inklusive till det egna hemlandet samt dess regering och dess befolkning.

“En tjänsteman skall fullgöra sina uppgifter och uppträda med enbart gemenskapens bästa för ögonen; han får varken be om eller ta emot instruktioner från någon regering, myndighet, organisation eller person utanför sin institution. Tjänstemannen skall fullgöra sina arbetsuppgifter på ett opartiskt och objektivt sätt och i överensstämmelse med sin skyldighet att vara lojal med gemenskapen” (Artikel 11)

Å andra sidan är EU inte vilken arbetsgivare som helst utan en mycket generös sådan. Det snålas inte direkt med skattebetalarnas pengar.

EU är inte en arbetsgivare som bara betalar ut lön, semesterersättning, friskvårdsbidrag och sätter in en del till den framtida pensionen vilket de flesta arbetsgivare gör. Som arbetsgivare står EU för hela det ekonomiska säkerhetsnätet när det gäller tjänstemannen och tjänstemannens familj samt efterlevande under resten av livet.

Den som blir anställd inom EU tvingas att lämna sitt nationella socialförsäkringssystem och ansluta sig till det socialförsäkringssystem som gäller i EU. En europeisk medborgare som arbetat i EU administrationen omfattas av tjänsteföreskrifterna för EU tjänstemän och är ansluten till RCAM (Europeiska gemenskapernas gemensamma socialförsäkringssystem).Inte till någon nationell socialförsäkring.

Detta är inget val som EU tjänstemannen gör själv utan han eller hon tvingas att flytta över från det nationella trygghetssystemet till EU:s socialförsäkringssystem. Så länge allt flyter på är tjänstemannen och inte bara tjänstemannen utan hela hans eventuella familj skyddade och försäkrade upp till tänderna.

EU tar under resten av tjänstemannens liv hand om hans sjukhusräkningar, barnens skolgång, makens/makans arbetslöshet, eventuell språkundervisning, pensionering med mera.

En tjänsteman som är gift och har barn får också ett familjetillägg som innefattar hushållstillägg, barntillägg och utbildningstillägg för de barn som går i skolan. Längre fram utgår bidrag för barnens eventuella universitetsstudier och fri tillgång till elitskolorna. Tjänstemän som är chefer får chefstillägg. EU,s försäkringssystem täcker även invaliditet, pension och efterlevandepension för varenda familjemedlem.

Förutom alla dessa förmåner ligger grundlönen (eventuellt med familjetillägg) på cirka 10000- 17000 euro i månaden och de första månaderna får tjänstemannen ett installationsbidrag för utlandstjänstgöring Tjänstemännen har med andra ord inget att klaga på när det gäller försörjningen för sig själv och alla familjemedlemmar under resten av livet.

På ett sådant här snillrikt sätt binder det demokratiska EU, tjänstemännen till sig på livstid. För vad händer om en tjänsteman inte är lojal mot demokratins EU?

Från:

 http://experimentlandet.blogg.se/2013/february/bankunion-for-misskotta-banker.html

/Maria

2 thoughts on “Ekonomi/ EU och Bankunionen för misskötta banker

 1. Ja jag förstår hur du tänker här. Och EU kommer att krascha på något sätt, men vet inte hur. Att ha det som i Sovjet måste vara pest och pina, och man måste lyda och inte ha några åsikter om det ena eller andra. Det har varit många demonstrationer de senaste åren men folket tystas ändå…En jättestat är det.Tack för att jag inte lever där….men i Sverige kommer det att bli tufft också det vet man.Medlemsländerna har det tufft inom EU, se vad ekonomierna har blivit förstörda och mycket ljug och spel ligger bakom detta.
  EU slukar oss innan de blir slukade av andra. Bibeln berättar en hel del om detta om man orkar leta och läsa. Människor tycker det är konstigt att man kan förstå hur Guds ord berättar om den tid som är, men det är sant.
  Vi får vara vakna och medvetna om stegen som de tar framöver- det kommer att bli svårt för alla. Och arbetskraftinvandring behöver vi inte- vi har ju inte jobb till våra egna, men de har öppnat en arbetsförmedling i Addis Ab för att förbereda dem för inflyttning o jobb här…..hur tänker man..?Politik- håller folket på mattan.
  /Maria

 2. Jag får ofta Sovjetstaten i tankarna när man läser om EU.

  Centralkommitteen, byråkratin och resten var det då.

  EU kommissionen, byråkratin och resten har vi idag.

  De 27 EU kommissionärerna företräder EU, inte medlemsländerna (som man kanske kan förmoda).

  Bara EU kommissionen har 25000 funtionärer (byråkrater och kontorister) knutna till sig!

  Byråkratin hade också fina privilegier inom Sovjetstaten.

  Här ett litet klipp från CFR:s magasin från 1953:
  http://www.foreignaffairs.com/articles/71073/w-w-kulski/class-stratifications-in-the-soviet-union

  THE Soviet intelligentsia may be roughly divided into three groups: the small nucleus of top professional politicians who form the Presidium of the Central Committee of the Party; a much more numerous upper layer of the bureaucracy which is well paid and enjoys substantial privileges; and all other educated people, who occupy the lower posts of the Soviet apparatus. Nothing in the Soviet Union is decided by ballot, and the rank and file of citizens play no political rôle.

  The term bureaucracy has a different meaning in the U.S.S.R. than in non-Communist countries. Every educated man in Russia is a bureaucrat. His daily bread depends upon the state, and he must take orders from the professional politicians who are its masters. Secretaries of the Party and of the Trade Unions, industrial and agricultural executives, the technological personnel, men of learning, writers, composers, artists–all are functionaries of the state.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.