Drop in och DROP IN VIGSLAR. Svenska kyrkan och dess förstörande… *alla ska med*. Power Meet

Drop in dop och drop in vigslar

http://experimentlandet.blogg.se/2018/march/drop-in-dop-och-drop-in-vigslar.html

Det verkar inte finnas någon gräns för hur långt svenska kyrkan är beredd att gå när det gäller att värva medlemmar. Sedan några år tillbaka erbjuds det både drop in vigslar och drop in dop i kyrkorna runt om i landet.

Att döpa eller gifta sig i kyrkan skall vara smidigt, lika smidigt som att gå på drop in till närmaste frisörsalong och fixa håret.

En kyrkoherde vid namn Jerker Alsterlund i önsta församling fick idén om drop in vigslar vid bilträffen ”Power Big Meet i Västerås 2008, en RAGGARBILSTRÄFF (det kallades då ”drive in vigsel” vilket svenska kyrkan, inte Jerker Alsterlund, hade tagit initiativ till) och för detta fick han priset ”Årets förnyare” 2013 vilket är ett pris på 15.000 kronor som kyrkans tidning tillsammans med svenska kyrkan har delat ut sedan 2010 till en person eller grupp som verkat för en gränsöverskridande och framåtvänd kyrka.

Då det slog så väl ut kom kyrkan även igång med drop in dop.

Jerker Alsterlund, C, Västerås stift 

   Jerker Alsterlund

Jerker Alsterlund säger i en intervju från 2008 förutom att det skall vara lika lätt att döpa sig eller att gifta sig som att fixa håret när andan faller på, att :

– Jag är själv bilintresserad och har tre raggarbilar, så för mig var valet enkelt, det här är mitt sätt att göra vigslar mer tillgängligt, säger Jerker Asterlund.

Vidare:

– Responsen har varit enormt positiv, raggarkulturen har ju blivit rumsrem folkkultur och intresset för bilträffar växer. Par som har varit tillsammans i tiotals år och som varje år besöker Power Big Meet har kontaktat mig och utbrustit ”Äntligen ett bröllop för oss”.

Och så här verkar det ha gått till:

Åtta vigselförrättare kommer finnas på plats stand-by, en gospelkör kommer att sjunga gospelsånger och en musiker framför Elvis-låtar på sant raggarmanér nedanför en röd neonskylt som lyder ”Get married” Se artiklar nedan!

Juryns motivering till priset ”Årets förnyare” som alltså Jerker Alsterlund fick 2013, löd så här:

”Med teologisk reflektion och respekt för svenska kyrkans tillhöriga har han hittat former som möter medlemmar som inte tillhör församlingskärnan. Det handlar om nedslipade trösklar till Guds nåd. Alsterlund har visat att ett dop kan vara både enkelt och högtidligt och att en vigsel kan vara innerlig och kärleksfull utan att för den skull kräva stora arrangemang och vara kostsamt för paret. Där drop in vågen dragit fram har församlingars hela arbetslag engagerats”.

”NEDSLIPADE TRÖSKLAR TILL GUDS NÅD”? 

Det kan väl egentligen sammanfatta allt vad svenska kyrkan sysslar med idag (och som de, tillsammans med kyrkans tidning delar ut pris för till den som lyckas bäst) liksom alla de etablerade frikyrkorna vars syfte är värva så många medlemmar som möjligt.

Går det att som människa eller kyrka slipa ner trösklarna till Guds nåd? Går det att sätta sig över Gud som människa eller kyrka och slipa ner eller bygga upp något (trösklar) utan Guds/Jesus medverkan?

Vid dop står församlingen för musiker, präst, efterföljande tårta och kaffe och eventuellt dopklänning och genom dopet blir den döpte välkomnad in i Guds familj, den världsvida kyrkan och den lokala församlingen och rent praktiskt också medlem i Svenska kyrkan går det att läsa i en folder med titeln ”Tidsaxeln” som ges ut i Göteborgsområdet.

Och så här skriver man om dopet:

”Dopet kan beskrivas i många bilder och symboler, men ingen av dem säger allt. Det är detsamma med oss människor. Hur många foton vi än tar och hur många ord vi än använder för att beskriva människor så är de alltid så mycket mer. Dop och människor tillhör livets mysterier”.

På FLUMMIGA grunder och genom att göra det enkelt och smidigt, helt kostnadsfritt, då kyrkan står för kalaset, för doptårta, bröllopstårta och allt annat, lockar man människor till att döpa sig (gifta sig) i kyrkan, det vill säga till att bli MEDLEMMAR i kyrkan vilket de automatiskt blir när de döper eller gifter sig i kyrkan.

Att bygga på rätt grund, den enda hållbara grunden, som är Jesus/Gud har kyrkorna övergett för länge sedan. Vad som gäller idag är att ALLA SKALL MED, ALLA MÄNNISKOR SKALL MED, ALLAS LIKA VÄRDE! och ofrälsta raggare liksom ofrälsta människor i allmänhet eller ofrälsta som tillhör andra religioner och läror skall också de med.

Alla skall in i kyrkan, in i kyrkorna och bli en del av den världskyrka som Satan och hans lakejer idag försöker att bygga upp men som han/de inte kommer att lyckas med att bygga upp helt och fullt innan Jesus kommer tillbaka och bränner ner deras falska byggnadsverk, deras Satans kyrkor och samfund. 

Läs mer om raggaren och kyrkoherden Jerker Alsterlund här:

http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/svenska-kyrkan-anordnar-drive-in-vigsel-under-biltraeff-224602

Och här:

http://www.dagen.se/kyrkoherde-far-pris-for-drop-in-vigslar-och-dop-1.104525

Här om Svenska kyrkans medlemstapp:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/svenska-kyrkans-medlemstapp-leder-till-dalig-ekonomi

Power Meet hålls i Västerås i sommar igen och något sämre får man leta efter. Människor är as-fulla, bråk m m och lagen efterföljs inte, PÅ POWER MEET FÅR MAN GÖRA SOM MAN VILL!!! Det stinker i hela staden och skräp överallt och hög musik och andra otrevligheter. Men folk har ju ’KUL’.

 Gud är allt för mig. Jesus är HERRE.

 

 

5 thoughts on “Drop in och DROP IN VIGSLAR. Svenska kyrkan och dess förstörande… *alla ska med*. Power Meet

 1. Ja. Brukar nypa mig armen för gånger över denne David Wilkerson. Gåtfullt tänker jag på Kyrkor. Jag undrar om Biblioteken tar in Böcker av honom?. De kan ju vara för homo fientligt kanske de tycker, när han förutsäger slags Kristet avfall med super kyrkor och att kyrkor uppmuntrar den hållning.Jag kan ju alltid prova och se, vad Biblioteken säger, om att köpa in Wilkersons Synen. Så på en punkt är dessa Diskriminerade i media och allt, som har en Grund i den Biblisk syn på man och Kvinna.. kanske skall se vad som händer om jag beställer in Boken Synen. Guds Frid. Tommy.

 2. Så är det ja…mobilabstinens. Alla sorters abstinens finns idag, värre än förr. man LOCKAR människor till de stora MEGAKYRKORNA med diverse falska profeter och sångare m m. det blir som en cirkus där man sak roas. Det måste finnas detta för att människorna skall komma till kyrkorna idag. ETT STILLA LIV med JESUS är det väl få som vill ha.När försam. ARKEN hade möten i somras /Jag såg på Youtube/ så sade Linda Bergling: Ja den helige Ande kommer att vara här kl 14.00!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Det enda vi kan göra är att berätta o be människor vända om från allt som är galet och komma till Jesus och få frid för evigheten.
  Gud välsigne, Maria

 3. Ja samhället /världen är vidrigt i dag. Det kommer värre o värre saker, jag hörde om nakendans i kyrkan ..David Wilkerson predikar, och han har ju haft syner som stämmer så bra med vad som sker idag. De t finns de som kallar honom en falsk profet, men alla är ju inte fullkomliga, jag gillar honom o har lärt mycket av honom under åren. Tyvärr är han död…
  Vad som sker i ’kyrkorna’ och i församlingar idag är hemskt att veta. Transgenders uppträder i en del kyrkor o predikar. Ja det finns videoklippa om ’kyrkor’ i Afrika som tillåter sex i gudstjänster m m.Avskyvärda saker sker. Mobilerna är en galenskap o visst använder jag en sådan också, det finns inget som går att hejda idag, det vräks ut över oss, vi måste vara så kloka vi kan! Frid, Maria

 4. Såg på åttio talet film ifrån Amerika. De hade Drive in begravningar, där man åkte fram till kistan med Bil. Så hade de drive in Kyrkor, där man satt i bilen och lyssna på Gudstjänst. Ja, man tänker väl så här. Att folk vill nog Roa sig mer, de får ju mobil abstinens om de är ifrån mobilen en halvtimme. Så det skulle inte förvåna mig, om Kyrkan annordnar något mobil spel, och kan surf spela vid kyrkbänkarna något kyrka spel, så folk kommer till kyrkan. Det är förstås ett skämt, men vem vet. Själv, tycker jag andra Religioner håller hårt på sina urgrunder. Men Kyrkor har ändrat sig mycket. Även om inte Jesus är Religion. Själv hade jag en dröm för cirka 17 år sen, och den var mer att folk gick just för att se film och roa sig, istället för att ha Guds respekt o Bön, kanske drömmen viskade vad som sker. Guds Välsignelse Tommy.

 5. ”HM” Jag har alltid tänkt att folk skall Roa sig, för att man skall gå till Kyrkor. Oftast kan de vara stora plakat vilka Artister som skall spela i Kyrkan? Eller vilken Kändis som kommer, och så också predikanter?. Tänker om det stod vi samlas för bön inför Gud på Plakaten istället, och stod där två eller tre är Samlade i mitt namn, så är jag där. Men då Roar det liksom inte människan och drar folk. Det blir för tråkigt?Ibland letar jag bara tysta rum, för bön. Men i en allt skramligare tid, blir det svårare, om det inte är naturen. och folk får abstinens, om de avstår mobilen en halvtimme, Guds Välsignelse Tommy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.