Drabbade av frestelser och dåliga vanor? Sök Jesus, få ett rent hjärta

ba

Keith Green – Create in me a clean heart

Var och en av oss kan ha haft områden i livet där  vi är särskilt drabbade av frestelser och dåliga vanor som är svåra att övervinna. Sådana svagheter måste man ta itu med om man vill vara en troende kristen och räkna sig som ett Guds barn. Om man inte vänder om från sådant ger man satan ett fotfäste. Detta avsnitt handlar inte om kampen mot en särskild synd, även om man för ögonblicket ser ut att sitta fast i den. Johannes talar inte om dem som ännu inte har vunnit en fullständig seger i sina liv, utan om människor som har för vana att synda och söker efter ursäkter att fortsätta med det. För att få seger på områden där synden regerar ska man:

1. Söka den helige Ande och ledning i Guds ord dagligen. 2. Fly bort från begär och lusta och  3. söka hjälp och förbön hos troende syskon och familj om den är troende.

1 Johannes brev 3:8-10 Den som ägnar sig åt synd är av djävulen, för djävulen har syndat ända från begynnelsen. Men Guds Son har uppenbarats för att göra slut på djävulens gärningar. 9 Den som är född av Gud ägnar sig inte åt synd, för Guds säd förblir i honom. Han kan inte synda, eftersom han är född av Gud. 10 Så blir det tydligt vilka som är Guds barn och vilka som är djävulens barn: den som inte gör det rätta är inte av Gud, och inte heller den som inte älskar sin broder. 

När man ger sitt hjärta åt Jesus och vill leva det liv han erbjuder, det vi fått i frälsningen som en gåva, då vet vi att kamp kommer men Jesus har dött för oss på Golgata för våra synder, och seger kommer. Så vi vill och kan och får bli fria.

NamnlösMaria

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.