Dopet till Kristus

jjsus1.gif

Dopets andliga innersida. Vad består den av?

I denna anropar vi vår Gud om ett gott samvete. Vem kan ha ett gott samvete? Bara den som har bekänt sin synd och fått förlåtelse. Syndaflodens vatten var Guds dom över en syndig värld.

1 Petr 3:20-21 säger oss:

*En ark byggdes, i vilken några få – allenast åtta personer- blev frälsta genom vatten. Efter denna förebild blir ock ni frälsta genom vatten- nämligen genom ett dop, som icke betyder att man avtvår kroppslig orenhet, utan betyder att man anropar Gud om ett gott samvete- i kraft av Jesu Kristi uppståndelse.* I denna text står det att dopet frälser.

Det betyder också att arkens invånare hade accepterat syndafloden som Guds rättvisa dom över en syndig mäsnklighet. De hade tagit Guds ord på allvar och tagit vara på den enda räddningsmöjligheten.

Dopets vatten är avsett att vara en dom över vårt syndiga och egoistiska liv.

Just så står det i Rom 6:3-4

*- Alla vi som har blivit döpta till Kristus Jesus vi har blivit döpta till hans död. och vi har genom detta dop till döden blivit begravna med honom, för att, såsom Kristus uppväcktes från de döda genom Faderns härlighet, också vi skall vandra i ett nytt väsende, i liv.*

Vi bekänner i dopet att vi böjer oss för Guds rättvisa dom över synden. Dopet blir en sammanvigning med Kristus och porten in till ett nytt liv.

Dopets vatten kan i sig självt aldrig vara något annat än en symbol för hjärtats fulla övelåtelse till Gud, det blir en manifestation av en inre verklighet- frälsning och ett nytt liv.

Tidskriften Flammor – www.flammor.com

Bibelord. / Vet du vem du är och hur innerligt älskad DU är?Maria //bibeln och tidn Midnattsropet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.