Det onda och det goda/ Onda andar

Det finns ont och gott. Att vi lever i en värld som inte är alltigenom god eller alltigenom ond är väl synbart. Jag vill dela några ord med dig från Uppenbarelseboken 9:3-6

“Sedan kom gräshoppor fram ur röken och slog ner på jorden och fick makt att sticka som skorpioner. De blev tillsagda att inte skada gräset eller växterna eller träden, utan i stället angripa de människor som inte hade Guds märke på sina pannor. De fick inte döda dem, men skulle tortera dem under fem månader, och smärtan var som skorpionstick. I dessa dagar vill människor ta sina liv, men kommer inte att kunna det. De ska längta efter att dö men döden kommer att fly från dem!”

Detta är hårda ord, det är jag medveten om. Om vi då läser i förklaringen till dessa ord (Levande Bibeln) så står det så här:

Gräshopporna är sannolikt en bild på onda andar, som står under Satans välde och har som fräsmat uppgift att fresta människor till synd. De är inte skapade av Satan- Gud är alltings skapare- men de är fallna änglar, som har förenat sig med Satan i upproret mot Gud. Gud kan begränsa deras möjligheter, eftersom han har den yttersta kontrollen över allting.

De onda andarna förstör för människor, lägger hinder i vägen för Guds verk och försöker på alla sätt skada människans relation till Gud. Det är viktigt att känna till deras aktivitet, så att vi kan hålla oss på avstånd från dem. Vi ska avstå från all nyfikenhet på och inblandning i det ockulta.

Människor idag är väldigt intresserade av ockulta ting. De dras till ockulta saker som spådomar och andra saker som inte är bra. De vet inte om hur farliga dessa saker är att göra. Det kan totalt förstöra livet för en människa, och till slut få den människan att dö. Det är farliga saker att blanda sig in i och jag avråder på det bestämdaste att ha med sådant att göra.

Det kan börja lite oskyldigt med att läsa horoskopen i veckotidningarna och sedan utvecklas till större saker, ett beroende och en nyfikenhet som måste stillas. Men den stillas inte, utan den onde har fått intrång i människors liv. Akta er.

4 thoughts on “Det onda och det goda/ Onda andar

 1. Hej Emelie. Ja människor kan tycka att det är sååå jobbbigt. Men jag har för längesedan kommit över detta stadie. När vi vet att det är rätt att be, livsnödvändigt och viktigt, det är vårt arbete, då får det inte vara jobbigt. Andlig mognad är viktigt, och kyrkornas medlemmar borde få lära sig …… ett och annat. Gud välsigne dig.! /Maria

 2. “Djävulen blir ju Sååå glad då vi stånkar o stönar och tycker att t ex be är jobbigt.”

  Yepp… men det kommer alltid att vara tillfällen då man tycker det är otroligt jobbigt att göra det rätta – i det här fallet be – det kommer vi aldrig ifrån. Nyckeln är att göra det ändå. Detta är andlig mognad, att göra det vi vet är rätt, helt enkelt därför att det är rätt. Här har kyrkan mycket att ta igen!

  Problemet är inte att vi tycker att det är jobbigt, för vi kommer alltid att ha felaktiga känslor. Problemet är när vi följer dessa känslor.

 3. Hej Nilla. Relationen med Gud är den enda relationen som är bestående, åtminstone om VI själva vill det. Han bryter aldrig en relation a Därför är det så viktigt att vi vet hur viktigt det är att vara Gud nära. Djävulen blir ju Sååå glad då vi stånkar o stönar och tycker att t ex be är jobbigt. Kristna borde ta sitt ansvar och börja att uppföra sig som troende och inte gå andra vägar……………../maria

 4. Hej vännen!
  Ja, där sa du något som är det viktigaste att veta…relation!
  När det gäller oss som kristna, så är hans yttersta mål att förhindra en djup och intim relation med dom tre gudspersonerna. För då vet han att vi lär känna vår Gud, vår Familj, och vi blir mindre lättlurade. Han använder sig av bibliska sanningar som han rycker ur sitt sammanhang, för att fånga uppmärksamheten med något Gud säger, istället för Honom själv! Han vill få oss att tillbe det skapade istället för Skaparen. Det här är så lurigt, för han använder sig av sanningar, av Ordet (som han gjorde med Jesus i öknen) men syftet är skilsmässa från Gud.
  Det skapar en rastlöshet hos oss, eftersom våra blickar dras bort från Herren själv, men det är ju bara med Herren för våra ögon som vi får rätt perspektiv på det andra i våra liv. Herren vill ha RELATION först i våra liv.
  Vi kan nästan böja knä för saker Gud har sagt, och det kan bli en avgud, och leda oss bort från Herren.
  Det tragiska är att kristna inte ser och förstår faran i att söka sig till New Age tex. Men allt det visar på en stor brist i församlingen. Ledarna behöver leda in sina syskon i ett eget liv med Herren, och Fadern, och det förutsätter att dom känner Herren själva.
  Det är bara ett otillfredsställt inre som söker en källa. Herren är ju våran källa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.