Den sovande/Nästan en kristen?/Vid sista basunens..

 

*

Många är ”nästan kristna”. Vad betyder det, undrade jag, men jag vet ju. Jag trodde en gång att jag var en verkligt troende, men jag snuddade bara vid namnet.

O, att bli lik Jesus- det tog många år att förstå hur svårt det skulle bli.

Älskande, förlåtande,  blid, Hjälpande, tröstande svaga….. Ödmjuk i anden, tålmodig och djärv….ord.

Nu har det gått många år, och arbetet fortsätter- mot målet.

Redo mig gör för himmelens liv.

Sökande vilsna finns här ännu- så det återstår säkerligen mycket av arbetet för Gud. Sista basunen har ej hörts ännu…

******

Med starkt basunljud skall han sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ända till den andra.
i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas.
Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå.
På Herrens dag kom jag i Anden och hörde bakom mig en stark röst, lik ljudet av en basun, och den sade:
Därefter såg jag, och se, en dörr stod öppen i himlen, och den röst jag först hade hört tala till mig, som en basun, sade: ”Kom hit upp, så skall jag visa dig vad som måste ske härefter.”
Och jag såg de sju änglarna som står inför Gud, och åt dem gavs sju basuner.
Och de sju änglarna med de sju basunerna gjorde sig redo att blåsa i dem.
Den första ängeln blåste i sin basun. Då kom det hagel och eld, blandat med blod, och det kastades ner på jorden. En tredjedel av jorden brändes upp liksom en tredjedel av träden, och allt grönt gräs sveddes av.
Den andra ängeln blåste i sin basun. Då var det som om ett stort brinnande berg hade kastats i havet. En tredjedel av havet blev till blod,
Den tredje ängeln blåste i sin basun. Då föll en stor stjärna, brinnande som en fackla, ner från himlen, och den föll över en tredjedel av floderna och vattenkällorna.
Den fjärde ängeln blåste i sin basun. Då träffades en tredjedel av solen, en tredjedel av månen och en tredjedel av stjärnorna, så att tredjedelen av dem förmörkades och dagen förlorade tredjedelen av sitt ljus, och natten likaså.
Och jag såg, och jag hörde en örn flyga högst uppe på himlen. Den ropade med hög röst: ”Ve, ve, ve över jordens invånare för de basunstötar som återstår, när de tre andra änglarna blåser i sina basuner.”
Den femte ängeln blåste i sin basun. Och jag såg en stjärna, som hade fallit från himlen ner på jorden. Åt den gavs nyckeln till avgrundens brunn.
Den sjätte ängeln blåste i sin basun. Och jag hörde en röst från de fyra hornen på guldaltaret inför Gud.   …………….
*
Måtte människor ta sitt förnuft till fånga.

/Maria

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.