Den sovande… /Herrens kraft är kyrkornas skräck

 

*

Att Guds församling, Kristi kropp, inte fungerar normalt och att de andliga nådegåvorna inte är i funktion i full utsträckning, är inget att vara förvånad över. Hela församlingskroppen är ju sjuk, och angripen av blodtörstiga parasiter. Men den Ande som uppväckte Jesus från de döda, är ock mäktig att upprätta Guds församling. “Inte genom någon människas styrka eller kraft skall det ske, utan genom min Ande”, säger Herren Sebaot. Sakarja 4:6.

När man hade korsfäst Jesus så hånade man honom och sa: Andra har han hjälpt, sig själv kan han inte hjälpa. Matt. 27:42. Det gjorde inte Jesus den gången, fastän han hade makt att göra det. Matt. 26:52-54. Men nu ska Herren Jesus hjälpa sig själv. Han ska näpsa varje sjukdomsande i sin kropp – församlingskroppen. Han ska stiga upp och skaka av sig var enda parasit som har plågat honom. Ef. 4:12, 5:23.

Men då är djävulen genast framme och tar vara på sina tillhörigheter. Och så samlar han alla parasiterna i en flock. Sen vänder han sig till de där fina religiösa snobbarna som tror att de vet så mycket, och säger till dem: Ja, nu har vi fått den där kristna enheten som Jesus bad sin Fader om. Nu har kyrkorna och samfunden blivit förenade till en stor kyrka, så nu behöver det inte bli några mer stridigheter mellan de kristna. Och de tror på sin fader djävulen. Det som de ser är bara en samling stora otäcka fästingar. Men de tror att det är Guds församling.

Det står i Hebr. 12:14 att utan helgelse får ingen se Herren. Detta gäller också Herrens kropp – församlingskroppen. De människor som är förblindade av Skökans falska församlingslära och tror att kyrkor och samfund är Guds församlingar, de kan inte känna igen Guds församling. De ser bara parasiterna.

http://www.algonet.se/~allan-sv/SIDA47.HTM#skräck

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.