Den sovande..

 

Den sovande människan reflekterar inte över Guds Allmakt. Den person som inte bryr sig om att tänka till om att det faktiskt finns någon som är Skaparen över allt, den personen går miste om sitt liv.

Den person som har ett sken av att vara god och tycker sig göra goda saker, men inte är god, den personen missar hela sitt liv. För om den personen fortsätter att sova, då har den missat livet.
I fråga om att ge tionde kanske han är perfekt i andras ögon, han kanske fastar så att alla vet om det, är alltid på sin plats i kyrkan, han går alltid till nattvarden. I fråga om den rättfärdighet som vinns i kraft av lagen är han ostrafflig. Men han har glömt sitt hjärta.

Hans hjärta behöver en omvändelse för att Gud skall kunna visa honom vad en sann kristen är. I hans hjärta borde Jesus regera. Finns inte Anden, den levande Gudens Ande, hör han icke till Gud.

Betraktar han Guds ord som dårskap, då behöver han sannerligen lära sig om vad sanning är. Han har inte smakat och sett att Gud är god. Hans hjärta är känslolöst och förstår inte vad fel han gör.

Om nu någon skulle känna sig sovande och inte förstå någonting om Gud och tycka detta är dårskap, så är det dags att ta itu med denna saken. För att gå sovande genom livet och tro att allt är bra som det är, det är att lura sig själv på livet.

Att uppleva smärtornas man, att se honom hänga på korset… öppnar mina sinnen. Någonstans i ditt inre vet du vad som skedde…. då han dog för dig…

Men att värja sig emot sanningen… tänk om det jag säger är sant?

Att få öppnade sinnen och kraft att tro, det vill han ge åt dig.

När lovsången brusar i hjärtat, då är du trygg och fri.

Då vet du att smärtornas man flyttat in hos dig. Hans namn är Jesus.

jesus_the_shepherd012.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.