Den helige Ande /Överbevisar om sanningen

Kanske tror människor att den kristna tron bara är en rad av fakta som vi strör runt oss. Förstår de inte att det inte är så, utan det är en GUDS KAFT till frälsning för var och en som kommer till tro?

Det vi berättar är sanningar, de sanningar som människor alltid har föraktat, varit rädda för, inte velat ta del av… Varför?

Fastän man berättar att Gud bevisligen har gjort under i ens liv, ja rena mirakel, så blir många troende sedda som halvtokiga. Ja man kanske får tala om Gud, men absolut inte om Jesus Kristus- Frälsaren-   där går gränsen för vad örat och hjärtat kan ta emot!

När vi vittnar om Kristus måste vi vara beroende av den helige Ande- det är bara han som kan öppna människors ögon och överbevisa om behovet av frälsning. Det är genom Andens påverkan som liv kan förvandlas, inte genom vår skicklighet att övertala. Utan den helige Ande blir våra ord verkningslösa. Han överbevisar inte bara om synd utan också om sanningen i evangeliet. Mer om den helige Ande finns att läsa:  Joh 14:23-26; 15:26-27

Paulus liv och Timotheus liv  och Silas liv bevisar sanningen om Evangeliet! Läs vad de skriver./Maria

2 thoughts on “Den helige Ande /Överbevisar om sanningen

 1. Jag tycker du och alla andra som tror gör rätt då de träffar människor som inte tror: man säger att det finns EN sanning: GUD.
  Men människor tror inte på det.
  Vad ska man mer göra än att säga sanningen?
  NÄR vi har tagit beslutet att gå UT med sanningen tillåter Gud oss att göra det, efter hans vilja och med den helige Ande som hjälp.
  Gud har sett att vi är villiga att ge den sanningen till människor och han är MED oss.
  /Maria

 2. Jag hade en diksusion med en man igår som sa: du talar som en människa som tror att de vet bättre, att de har sanningen.
  Undertonen var: “jag som har blivit lite mognare tror inte att Sanningen finns.”

  “Du beter dig som en sådan där person som vill frälsa andra och knackar på dörren för att se om du närmat dig Gud lite till den här gången.”

  Finns det ingen sanning med stort S och en Gud med stort G, varför skriva och be överhuvudtaget?

  Varför bry sig om att vi har hårda hjärtan?
  Vad kan vi göra åt det, i en värld bortom gott och ont?

  Så tänker många som inte tror. OCh så skulle vi säkert tänka om vi inte trodda att Jesus är världens frälsare och att hans ord är sanna, med stort S!

  Jag har inte kommit till Gud och velat föra fram 2min sanning”. Gud kom till mig fast jag vänt Honom ryggen i 25 år. Det finns något större än människan, tro det eller ej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.