Den helige Ande /FRID

fleurs_2294.gif

I denna helgen har det skett tragiska olyckor, i snöoväder och bränder. Det är oerhört tragiskt. Det gör mig så ledsen.Hoppas människor tar det lite lugnare och inte har bråttom och inte är vårdslösa. Kör försiktigt! Och lämna inte stearinljusen utan tillsyn!

– – – –

Vad är Guds frid?  *Om vi inte lyder Guds lag kan vi inte känna hans frid. Jesaja säger: O, att du ville akta på mina bud! Då skulle frid tillflyta dig såsom en ström och din rättfärdighet såsom havets böljor.* /Jes 49:18
*Kärlek är ett annat villkor för frid. Psalmisten sjunger: “Stor frid hava de som hava din lag kär, och intet finns som bringar dem på fall.* /Ps 119:65

Om vi är fyllda med Guds Ande, lever i hans Ande och vandrar i den Anden, är vi garanterade att ständigt få ha Guds frid i våra hjärtan.
-Frid MED Gud medför Guds frid till dess den lugnar dina nerver, uppfyller ditt sinne, överflödar din ande och mitt i all oro ger dig förvissningen om att allt är väl.En berättelse om frid:

-En man som är snickare mottog en brådskande kallelse från en missionär i syd-Amerika. Missionen behövde någon som kunde bygga en kyrka. De bad snickaren säga upp sitt arbete i USA och resa dit för att hjälpa dem. Det finns bibliskt stöd för en sådan kallelse. Det var på en sådan kallelse som Paulus reste till Asien till Macedonien.

Snickaren hade två av ledljusen på rätt plats – den objektiva måttstocken (Guds Ord), och omständigheterna (Guds försyn). Men det mittersta ljuset, det inre vittnesbördet, den helige Ande (Guds frid) fattades. Han bad: *Herre, jag är villig att resa* Men fortfarande upplevde han ingen frid, bara en malande rastlöshet inom sig.

En del människor tar den malande rastlösheten för Guds kallelse. De blir ofta vilseledda och konsekvenserna blir tragiska. Gud talar ibland på ett plötsligt sätt, men han kräver väldigt sällan att du skall göra något, förrän  du har upplevt hans frid och förvissning i saken.
I detta fallet med snickaren kom aldrig Guds frid och snickaren var vis och drog den slutsatsen att Gud inte ville att han skulle åka till syd-Amerika. Hans avslag betydde att kyrkan inte kunde byggas. Men tiden utvisade att han hade handlat rätt. Inom ett år förstördes varenda byggnad inom det området. – Då upplevde snickaren Guds frid över att resa – och han for.*

Inre frid är vår nyckel till vägledning. När du känner inre frid kommer du att finna Andens ledning mycket noggrann och exakt. …

fleurs_2294.gif

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.