De som inget är. 1 Kor 1:27 Att få vara Guds barn

 

Foto Maria

Foto Maria

1 Korinthierbrevet 1:27  berättar för oss att Gud använder “de som inget är”, de som inget har att komma med, de som världen ser ner på. Det är mäktigt att få vara en sådan som inte är värd något i världen men i Guds ögon. Om vi fortsätter att tänka efter så kommer vi till att: Paulus fortsätter att understryka att sättet att ta emot frälsningen är så enkelt att vem som helst som vill kan förstå det. Kunskap ger dig ingen biljett till Guds rike, bara tro. Gud planerade det så för att ingen skulle  kunna skryta med att ha fått evigt liv på grund av sina prestationer.

Frälsningen kommer helt och hållet från Gud genom Jesu död, som gör att vi blir fullkomliga i Guds ögon. Det finns ingenting vi kan göra för att bli accepterade av Gud – vi får bara ta emot det som Jesus har gjort för oss. Han har gjort det –  allt vi behöver göra är att erkänna det och därmed bekräfta att han är Gud.

Det är sannerligen skillnad på Guds vishet och människors!

 

 

2 thoughts on “De som inget är. 1 Kor 1:27 Att få vara Guds barn

  1. Hej. Ja evangelium är enkelt egentligen fast man inte tycks tycka det. Varför är barn så mottagliga i sin ande…Vi ska vara som barn har Gud sagt. Jesus är Jesus och det vi varit med om ska vi vittna om, alltså vår kärlek till Jesus och vad han har gjort för oss och VEM han är! Och att vi får gå med honom genom livet, han för oss framåt.
    Jag blir mer och mer tacksam för varje dag som går. Han har räddat mig. Han ville det men det visste inte jag.Det tog lång tid att förstå att man ska lyda och älska, för att man vill.
    FRID! /Maria

  2. Du skriver “…att sättet att ta emot frälsningen är så enkelt att vem som helst som vill kan förstå det. Kunskap ger dig ingen biljett till Guds rike, bara tro. Gud planerade det så för att ingen skulle kunna skryta med att ha fått evigt liv på grund av sina prestationer.”

    Det här är viktigt!

    När vi vittnar vittnar vi om honom, får vi inte ut något för egot, utan vi gör det för att vi har kärlek till Jesus och lyder/vill lyda hans bud. När vi säger till någon som vill eller inte vill höra: “Vill du bli frälst? Jesus kan rädda dig från synden, träldomen under synden! Idag”. osv bekräftar Herren vår (oftast lilla) tro med Andens verkningar på den andra personen. Den man vittnar för börjar tänka på Gud, ofta mot sin vilja! Det har hänt mig flera gånger: Vägen till Jesus bli enkel och kort! Tro på Herren Jesu offer för dina synder och han uppståndelse för din rättfärdighet inför Gud. Han kunde det vi inte kan. Han kan rädda vem han vill. men han vill att vi ska vara med och gå i hans fotspår så att vi ska lära känna honom innan vi träffas öga mot öga, efter detta korta liv. Gud välsigne dig och de dina! Janne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.