De sista tiderna / Varför drabbas America av sådana..

I ljuset av bibeln /Guds Ord

(Why Are So Many Horrible Things Happening To America All Of A Sudden?
Från Websidan:

www.endoftheamericandream.com/

Varför drabbas USA av sådana katastrofer?

En gång var USA ett till överflöd rikt land som var välsignat från kust till kust. Tiotals miljoner amerikaner levde den amerikanska drömmen, i ett land fyllt av glada och friska människor. Nu verkar det som historier om nya tragedier når oss, nästan dagligen.
Vare sig det nu handlar om oljespill i Mexikanska Gulfen, översvämningar i Tennessee, tornados i mellanvästern eller förtvivlan och fattigdom  i städer som Detroit, ser det ut som olyckorna kommer på en gång. Varför?  Varför verkar det som om det inte finns någon plats som går oskadd från kriserna?

Se bara på några av nyhetsrubrikerna vi nåtts av på sistone:

* Oljepill i Mexikanska gulfen
Över 16 miljoner liter olja har spillts i Mexikanska Gulfen, och det är en miljökatastrof som kan komma påverka regionen i flera årtionden.

* Översvämning I Tennessee
27 döda vid översvämningar av Missisippi efter vårstorm. Nashville under vatten och till en kostnad av miljarder dollar.

* Tornados i Mellanvästern
61 tornados i år i de sydvästra delstaterna och döda på flera håll. En av dessa tornados hade en omkrets på flera kilometer.

* Honungsbin försvinner
Bara två tredjedelar av alla honungsbin överlevde vintern 2009-2010.
Vi människor är beroende av bins pollinering av växter, utan dem ökar risken för en kommande matkris.

* Immigrationsoroligheter
De Anti-immigrationslagarna som föreslagits i Arizona, som skapat så mycket debatt, är nödvändiga. Någonting måste göras åt den ofta okontrollerade illegala invandringen, den drogrelaterade brottsligheten och våldet.

* Brottsligheten ökar
Den våldsamma brottsligheten ökar dramatiskt i USA, så till den grad att man i Chicago frågat efter arméns hjälp för att komma till bukt med gatuvåldet. 2.2 miljoner amerikaner sitter idag i fängelse (procentuellt mest i hela världen).

* Detroit och andra städer i Mellanvästern ödesläggs
Detriot, Michigan, ser efter år av ekonomisk nedgång (efter nedläggningen av bilindustrin) ut som en krigszon och bilstölder (upp 83%), inbrott (upp 50%), skadegörelse (upp 42%) är ett stort problem.

* Kaliforniens ekonomiska mardröm
Kalifornien har, liksom likt många andra delstater, grova ekonomiska problem. Kalifornien är tom nära konkurs. I Kalifornien överges hus, affärer stänger. Vissa områden har idag arbetslöshet på över 20%.

* Matkuponger och brödköer

Nästan 40 miljoner amerikaner behöver matkuponger och är beroende av staten för sin överlevnad. Det här är ingen friskt samhälle, ingen framgångsrik ekonomi.

Varför hander allt detta I USA?
Det finns många orsaker, men det hjälper inte att vi idag lever i ett samhälle som mer eller mindre lämnat Gud åt sidan.

Så här bisarrt har det blivit! – Pensionärer har beordrats sluta be bordsbön på pensionärshemmet I Port Wentworth, för att “lagen säger att stat och religion ska hållas åtskilda.”

Som samhälle har vi sagt till Gud att vi vill inte ha någonting med Honom att göra. Vi har lämnat Honom i skuggan, och är samtidigt överraskade att antalet unga kristna stadigt minskar.

När ska vi lära oss av historien?
När ska vi vända tillbaka till den anda och det rättssinne som en gång gjorde Amerika stort?

Vi har låtit staten bli den allsmäktige; Staten är den som ska ta hand om oss alla. Sorgligt nog börjar vi redan se resultaten av en sådan dåraktig tanke.  /Michael the Patriot.

 /Thank you Michael for this article, I will have more of them on this website./Maria

(översättning: Janne O)/   TACK!  Janne   /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.