De sista../ Stora ekonomiska förändringar

 

Stora ekonomiska förändringar

Är en global ekonomisk kollaps förestående? Tecken i tiden tyder på att en sådan kan inträffa.
Denna artikel publicerade vi (Flammor.com) i årets nummer 2, det kom ut i juni. Sedan dess har den ekonomiska situationen i världen alltmer förvärras.
Det profetiska ordet i Bibeln visar på att ett nytt ekonomiskt system kommer att införas i den yttersta tiden. Det blir ett annorlunda system, som världsmedborgarna då ställs inför. Läs Upp. 13:16-17.
 
För att ett nytt ekonomiskt system skall kunna förverkligas, måste det gamla visa sig ha sådana brister att det motiverar ett nytt. Man kan också säga att det gamla rent av måste kollapsa för att bereda väg för ett annat. En sådan kollaps behöver inte ligga långt borta i tiden.
Det ligger nära till hands att konstatera att vi under de senaste åren lever i en övergångstid mot ett nytt system. Det gamla sättet att betala med kontanter, som varit det gängse under flera årtusenden, är nu på väg bort.

Det kontantlösa samhället har klampat rakt in i vårt vardagsliv på en mycket kort tid. Under nuvarande övergångstid har det varit möjligt att betala både med kontanter och med olika betalkort. Men denna tid kan snart vara förbi. Det blir alltmer tvingande att använda kort som betalning.
Många exempel skulle kunna ges, ett är att det på många bussar inte längre går att betala med kontanter. Ett annat är att man på den ena bensinmacken efter den andra, inför kontantlös betalning.
Även allt fler bankkontor slopar nu kontanterna, som exempel finns det bara fyra Nordeakontor i Stockholm med kontanthantering.
Allt fler krafter samordnas med syfte att kontanterna definitivt skall avskaffas. Nerikes Allehanda har den 12 april rubriken:

På fredag ska hela Örebro vara kontantfritt

Artikeln inleds: ”Som första stad i landet satsar bankerna, handeln, Brottsförebyggande rådet, Örebropolisen och City Örebro på en kontantfri dag i Örebro på fredag.”

Märk än en gång vilka som står bakom satsningen. Här kan man se hur olika krafter går samman för att förmå eller tvinga alla att överge kontanterna. Uppenbarelsebokens ord om att tvinga alla att gå in i det nya systemet, ringer i bakhuvudet när man läser detta.

Samtidigt som vi klart ser tendenser till att föra medborgarna in i ett nytt ekonomiskt system, ser vi också tecken på att den globala ekonomin kan stå inför ett sammanbrott. Det kommer naturligtvis också att få stora konsekvenser för medborgarna. Sker ett sammanbrott måste tvingande åtgärder sättas in.

USA står inför den största utmaningen någonsin på det ekonomiska området. USA:s skuldberg går snart inte längre att hantera. Skulden är så stor så att vi inte ens i vår tankevärld kan hantera den. För att vi skall kunna förstå hur stor den är, kan vi tänka oss att om USA skulle betala av en dollar varje sekund, skulle det ta över 440 000 år att betala av statskulden!
Nu är det inta bara så att denna skuld aldrig kommer att kunna betalas av, den ökar istället med över 4 miljarder dollar – dagligen!  Den amerikanska dollarn kan stå inför en krasch.

USA är långt ifrån ensamt om att brottas med problem som verkar olösliga. I Europa har hittills tre länder tvingats ta nödlån för att inte kollapsa. Det första landet var Grekland som trots nödlånet kan tvingas inställa betalningarna och gå i ”konkurs”. Detta skulle i sin tur kunna leda till att en stor del av det europeiska banksystemet kollapsar.
Blickar vi bort från vårt närområde till Japan, så finns där en nationell skuld som är över 200 % av BNP. Ingen ser någon lösning på Japans stora problem. Detta är bara tre exempel på länder i olika världsdelar som står i svåra skuldsituationer.
Hela det globala finansiella systemet är egentligen uppbyggt på skulder. Det måste hela tiden expandera, för att inte krascha. Det ohållbara i detta inser allt fler och därför blir framtidsprognoserna allt dystrare.

Med en sådan bakgrund kan vi förstå att skälen för ett nytt ekonomiskt system till slut måste bli en tvingande nödvändighet. Den bakgrundsbilden vi här har tecknat underlättar förståelsen av att vi närmar oss uppfyllelsen av de profetior som talar om ett påtvingat antikristligt system. Det behöver inte vara långt borta.
Utvecklingen mot ett nytt ekonomiskt system är bara ett av alla de tecken i tiden som nu framträder allt tydligare. Detta ger oss insikt i att vi lever i den yttersta tiden, där det stora hoppet är Jesu andra tillkommelse.

 H Nilsson Flammor.com http://www.flammor.com/
 
/Det finns ju många som inte alls vet något om detta med ekonomierna, därför passar denna artikel från Flammor bra här nu. Läs och förbered för det som bibeln och Guds Ord talar om. Det kommer svåra tider och det enda som kommer att vara säkert i livet, är Guds Ord och att Jesus kommer att komma tillbaka. Ta emot frälsningen,  och bli fri./Maria

2 thoughts on “De sista../ Stora ekonomiska förändringar

 1. Mamma Mammon och Moder Gud är de två som går hem i samhället, och så yoga och mindfullness- så mår man bra!

  Detta som vi uppfattar som ett stooort problem: BANKERNA, de stora, kommer att bli större och värre, ingen kan stoppa detta.
  Och det är ju som uppplagt för mer problem, och samhällena går på knäna men “bankerna” mår bra! Tänk vad förskräckligt detta är.

  Vad återstår…mera bön, mera av Gud till människorna- /Maria

 2. OBS Det är nationer som ramlat/gått i skuldfällan i de ekonomiska kriserna.

  Man talar mycket om nationer som ett övergånget stadium. Jag har hört att världskartan redan ritats om och delats upp i fem/sju regioner.

  Eftersom (globaliserarnas) politik och handel redan är globalt spelar nationsgränser och nationell budget mindre roll. Det är mest en administrativ funktion. Pengarna rinner ut i större kassor.

  (Internationella centralbanker, lånefonder, stödågärder, privata banker, hjälporganisationer, FN, EU osv.)

  Mycket av nationers budget ska betala ränta och efbjuda lån/stödåtgärder för bankrevolutionen vi befinner oss mitt i.

  Bankerna är större än länder idag, med redan etablerade globala kassaflöden och system.

  Därför är det inte konstigt att de också styr samhällsutvecklingen mot ett globalt samhället styrt av MAMMA MAMMON.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.