David Wilkerson / David W är död.

 

Ikväll fick jag veta att:  DAVID WILKERSON ÄR DÖD!

*

(David Wilkerson Today
THURSDAY, APRIL 28, 2011
Press ReleaseIt is with deepest sadness that we inform you of the sudden passing of Reverend
David Wilkerson Wednesday, April 27, 2011. More information will be posted on
this website as it becomes available.)Read this devotion online: http://www.worldchallenge.org/en/node/13113
***

David Wilkerson, pastor och författare till boken “Korset och Stiletten”, dog natten till i dag i en bilolycka. Hustrun Gwen, som också var med, är allvarligt skadad och vårdas på sjukhus i Tyler, Texas. Enligt obekräftade källor frontalkrockade paret med en traktor, skriver Charisma Magazine.David Wilkerson blev känd över hela världen med boken “Korset och stiletten” från 1962. Den har översatts till 40 språk och sålt i 50 miljoner exemplar. Boken, som också blev film år 1969, är självbiografisk om den unge evangelisten David börjar verka bland gängledare i New York och kommer i kontakt med gängledaren Nicky Cruz som senare blir frälst.1987 grundade han församlingen Times Square Church i New York och har sedan 1999 rest över världen som förkunnade.

*

– Det är med djup sorg som vi måste informera om att vår grundare David Wilkerson plötsligt har dött, säger Carter Conlon, pastor i New York-församlingen Times Square Church, i en kommentar på församlingens hemsida.Han säger också att det inom kort kommer hållas en minnesgudstjänst för Wilkerson, som även kommer sändas live på nätet.David Wilkerson blev 79 år gammal och lämnade fru, fyra barn och elva barnbarn efter sig.

Mårten Gudmundhs
marten.gudmundhs@varldenidag.se

___

Det är en sådan chock för så många att detta hände,och jag hittar  själv inga ord.  /Maria

*När mitt livsverk är ändat Och jag över floden går Och den ljusa sköna morgon höjer sig, Skall jag skåda min Jesus, När  på himlens strand jag står, Och hans leende skall först välkomna mig…………….F J Crosby

6 thoughts on “David Wilkerson / David W är död.

 1. Hej Karin! jag säger detsamma- det är så sorgligt och tråkigt, men kanske vår Herre ville ha det så..man kan tänka mycket runt detta som skett. Ja han gjorde mycket gott och verkar vara en mycket bra människa som älskade Jesus.
  hans nyhetsbrev o korta predikningar brukade jag också läsa o en del tog jag med här, och en del andra predikningar. Antar att det finns kvar på youtube också…
  Kramar f Maria till dig

 2. Jättetråkigt att han dog så plötsligt, jag blev chockad, jag brukar vara in och läsa hans nyhetsbrev, ett nytt nästan varje vardag, så nu känns det tomt på något konstigt vis, även om man ju inte kände honom personligen. Han har gjort mycket gott i sina dagar och hjälpt många i sin tro, en sann lärljunge.
  Mycket sorgligt att han är borta.

  Önskar en fin helg
  kramar från Karin

 3. Hej Marie! Javisst är det väl att vi fått boken SYNEN. Den är verkligen bra och vi ser ju bakåt o framåt i boken vad som skett o sker. Det var en klok mormor du hade..
  Boken Festen är över.. är bra också, försök få tag i den, fortsättningen på SYNEN.
  Hoppas allt är väl med dig och att våren kommit till dina breddgrader också! Här är det varmt och skönt- och värme behöver vi
  Kram f Maria

 4. Jag är så tacksam över att jag fick Synen,boken som D.Wilkerson,skrev på 70-talet.Det var min kära mormor som var angelägen att jag skulle läsa den.

 5. D Wilkerson har jag läst mycket av också och han har förklarat mycket av Guds ord, det är en sorg att han är borta.
  Evangeliet är det bästa en människa kan få tag i och vi får vara glada för alla de som kommer till Jesus och får frälsning, vi vet ju vad det innebär, därför är det ju så viktigt att vi är kvar och evangeliserar så mycket det bara går/så som Gud vill.
  Ha en välsignad dag!/Maria

 6. Det finns några predikanter som hjälpt mig jättemycket att komma tilll tro: David Wilkerson är den ene och Sven Reichmann den andre. Vad sorgligt att Wilkerson är död! Det är en kamp för att behålla tron och han kämpade verkligen för att vi ska se vilken kraft evangeliet har! Så ser jag det. Vi får vara glada att ha hört Ordet genom honom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.