Daniel…och Daniels bok

 

 

Daniels bok:   Temat i Daniels bok är att Gud har makten: Gud är allvetande och har full kontroll över alla skeenden i universum. Gud griper in och flyttar undan de upproriska ledare som trotsar honom. Gud motarbetar ondskan och gör inga undantag. Han räddar alla som är trogna emot honom.      ****Idag ligger mycket makt i händerna på världens nationer, men en dag kommer all makt att utgå från Guds rike med Messias som härskare. Vår framtid är trygg så länge vi håller osss till honom. Lita på Gud. Han har hela världen i sin hand.

Ett klart mål:    Daniel och hans tre vänner är föredömen vad gäller överlåtelse och hängivenhet. De hade bestämt sig för att tjäna Gud hur omständigheterna än såg ut. De gav inte efter för trycket från ett ogudaktigt samhälle eftersom de hade ett klart mål för sina liv.***Att göra lydnaden och överlåtelsen till Gud till det viktigaste i livet är ett klokt beslut. Det ger stadga och inriktning åt livet i en värld där omständigheterna kan vara kaotiska. Vi ska inte lyda någon som uppmanar oss att svika Gud. Gud måste få första platsen i våra liv.

Uthållighet:     Daniel tjänstgjorde under 70 år i ett land som inte bekände sig till Gud utan att i något avseende göra avsteg från sin övertygelse. Han var pålitlig, uthållig i bön och ointresserad av makt och ställning för egna syften.***För att kunna nå ditt livs mål måste du vara uthållig. Låt ingenting skymma sikten. Var ivrig i bönen, håll fast vid sanningen och var villig att tjäna Gud var han än ställer dig.

Guds trofasthet:    Gud beskyddade Daniel under hela hans liv. Han befriade honom ur fängelset och räddade honom i lejongropen. Ingen av dem som hatade honom lyckades komma åt honom. Gud beskyddar sitt folk. ***Vi kan lita på att Gud är med oss i varje besvärlig situation därför att han har lovat det. Han sviker aldrig sina löften. Låt oss tjäna honom med samma trofasthet! /Bibeln

Det är så härligt att läsa om Daniel. Han fick verkligen utstå mycket, men han var trogen Gud, och han klarade av allt han skulle göra för Gud, för Gud ville det och Daniel följde Gud. Det är så vi ska vara; troende, följsamma, uthålliga, överlåtna, tjänstvilliga och låta Gud bestämma i allt.

Då har vi gjort det Gud vill. /Kram från  Maria      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.