..bli hatade av världen…detta visste Jesus. /Att vara lärjungar

078

Jesus har talat en hel del om hur människor inte tror på honom och att de inte trott honom vara Frälsaren. Jesus sade också många gånger att hans lärjungar skulle råka ut för otro när de förkunnade om Jesus. Det är sant att man fördömer Jesus Kristus fortfarande. Man vill höra om Gud men inte om Jesus, för innerst INNE i sitt HJÄRTA VET man att JESUS är Frälsaren.

Jesu lärjungar blir hatade av världen

18 Om världen hatar er, skall ni veta att den har hatat mig innan den hatat er. 19 Om ni vore av världen, skulle världen älska er som sina egna. Men ni är inte av världen, utan jag har utvalt er och tagit er ut ur världen. Därför hatar världen er. 20 Kom ihåg vad jag har sagt: tjänaren är inte förmer än sin herre. Har de förföljt mig, skall de också förfölja er. Har de bevarat mitt ord, skall de också bevara ert ord. 21 Men allt detta kommer de att göra mot er för mitt namns skull, därför att de inte känner honom som har sänt mig. 22 Om jag inte hade kommit och talat till dem, skulle de inte ha synd, men nu har de ingen ursäkt för sin synd. 23 Den som hatar mig hatar också min Fader. 24 Om jag inte bland dem hade gjort sådana gärningar som ingen annan har gjort, så skulle de inte ha synd. Men nu har de sett dem och har hatat både mig och min Fader. 25 Så skulle det ord uppfyllas som står skrivet i deras lag: De har hatat mig utan anledning. 26 När Hjälparen kommer, som jag skall sända er från Fadern, sanningens Ande, som utgår från Fadern, då skall han vittna om mig. 27 Också ni skall vittna, eftersom ni har varit med mig ända från början.

JESU LÄRJUNGAR ÄR HATADE AV VÄRLDEN. Vi kan alltså tacka ett JA eller ett NEJ till hans kärlek, till frälsningen.

*

Jes 49:16 Se, på mina händer har jag upptecknat dig. Dina murar står alltid inför mig. 
”Behold, I have engraved you on the palms of my hands.” –Isaiah 49:16

 

NamnlösMaria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.