Bibelord / NÅD. Tacksamhet

 

NÅD:

Vi blir /har blivit/ kristna genom att Gud ger oss en gåva som inte följs av några som helst krav (“nåd” enligt Ef 1:8, bibelordet läser du här nedan). Det är  inte ett resultat av våra egna ansträngningar eller förmåga, inte en gentjänst för hjälp  åt någon annan eller belöningen för ett förståndigt och framsynt val från vår sida, Men därför att vi har  så stor orsak till tacksamhet vill vi gärna  visa andra vänlighet, omsorg och omtanke och inte bara tänka på  oss själva. Inte egna ansträngningar eller goda gärningar kan ge oss frälsningen, men Guds avsikt är att den  ska göra oss inställda på att göra gott. Vi blir inte frälsta bara för vår egen skull  utan för att HAN skall bli ärad och församlingen uppbyggd (Församlingen är Guds folk, alla troende). (Ef 4:12)

EF 1:8: *Och denna nåd har han i överflödande mått låtit komma oss till del, med all vishet och allt förstånd.*

ÄR inte detta underbart? Vilken NÅD! att få bli frälst! och det finns en tanke med detta, det finns en plan med denna nåd vi fått. Annars hade vi ju hamnat totalt fel och inte fått det eviga livet som gåva.

När vi tänker på vad som sker i världen och ser att katastrofer härjar, så kan vi få tänka till och veta att vi är rädddade vad som än händer! Det är klart att det skall vittnas om nåden i frälsningen! Det miraklet är ju vad ALLA borde få uppleva, och många är de som Gud söker, MEN VARFÖR säger de nej till GUD? Det fattar jag inte! Det är omöjligt att förstå att människor inte vågar tro på en allsmäktig Gud och vilja lära känna honom! Det är också omöjligt att fatta att om man vet vem Gud är så går man ändå till  falska läror eller religioner………../Maria

2 thoughts on “Bibelord / NÅD. Tacksamhet

 1. Hej Jan Samuel! TACK! för din hälsning, och jag tackar för verserna! Nåd nåd gör att vi får dricka ur källan, och Guds löften kan vi lita på, han är rättfärdigheten och kärleken.
  Vad kan vi annat göra än att tacka och ta emot- fritt. och be att få göra hans vilja.
  /Hälsn f Maria

 2. Tusen takk for et velsignet inlegg Maria!!!!!!!
  Jeg hilser deg med:
  Jesaja 12 vers 2 og 3
  Lukas 1 vers 37
  Hilsen Jan Samuel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.