Bibelord / Kungens präster

bibeln.jpg

Ibland talar man om de troendes “allmänna prästadöme”. På Gamla Testamentets tid kunde man inte närma sig Gud direkt, det behövdes en präst som mellanhand mellan Gud och den syndiga människan.

Efter Jesu seger på korset blev det annorlunda. Nu kan vi komma i Guds närhet utan fruktan (Heb 4:16) och vi har till och med fått i uupdrag att föra andra fram till honom (2 Kor 5:18-21). Som förenade med Kristus och lemmar i hans kropp deltar vi med honom i arbetet att försona Gud och människa. Detta är betydelsen av att vara kungens präster!

Jag är evigt tacksam till att vara en Jesu lärjunge och tillika en präst som för ut budskapet..så gott jag kan… med hans hjälp.

1 Petr brev 2:9-10

“Men så är det inte för er. Ni är utvalda av Gud själv. Ni är kungens präster, heliga och rena. Ni är Guds eget folk och ska berätta om honom som ledde er ut ur mörkret till sitt underbara ljus. En gång var ni mindre än ingenting. Nu är ni Guds eget folk. En gång visste ni inte om Guds godhet, nu har hela ert liv förvandlats av den.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.