Bibelord Kolosserbrevet…

 scp2ani2.gifAtt växa i sitt förhållande till Gud kan alla få göra, som vill. Kolosserbrevet, (Paulus brev till församl. i Kolosai) 1:9-11 säger så här:

 *Ända sedan vi först hörde talas om er, har vi bett att Gud ska hjälpa er förstå vad han vill att ni ska göra och ge er vishet i andliga frågor. Då kan ni alltid leva så som Gud vill, och han blir ärad genom er. Då kan ni göra gott mot andra och lära känna Gud bättre för var dag.*

Paulus bön till församlingen i Kolossai var att de: 1. ska förstå Guds vilja. 2. få andlig vishet. 3.leva så att Gud blir ärad. 4.göra väl mot andra. 5. lära känna Gud mer och mer. 6. vara fyllda av Guds kraft. 7. hålla ut i tron. 8. vara fyllda av Guds kärlek. 9. alltid vara tacksamma.

Alla troende delar dessa grundläggande behov. Så var det då, och så är det nu. Låt Paulus bön för de troende i Kolossai vara ett mönster för dig om du inte vet hur du ska uttrycka dig när du ber för andra.

Paulus avslöjade villolära i Kolossai. Den var en förelöpare till gnosticismen. För gnostikerna var det viktigt med kunskap, men Paulus visar att kunskap i sig själv bara är tomhet. OM den ska vara värd något måste den kunna leda till förändring och till en sund livsstil. Att bara samla ihop kunskap är värdelöst om den inte leder till ett bättre liv. Paulus menar och säger att att de troende ska använda sin kunskap på rätt sätt.

*Öppna mig för din kärlek. Världen behöver mig. Världen behöver din kärlek strömmande genom mig.* /Arne H Lindgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.