Bibelord / Joh 1:1-5 Gud blev människa

 

Johannes 1    Gud blev människa

“Innan något hade skapats fanns Guds eviga ord – Kristus. Han har alltid funnits till och är Gud. Han skapade allt som finns, och ingenting finns som inte han har skapat. Allt liv kommer från honom, och hans liv är hela mänsklighetens ljus. Han är det ljus som lyser i mörkret, och mörkret kan aldrig utsläcka det.”

Förklaring:

Varför är evigt liv i Kristus ett ljus för hela mänskligheten? Jo, därför att döden medför evigt mörker. Det är bara det eviga livet, inympat i oss genom Kristus, som kan ge oss evigt liv i hans nya rike. Kristus lever i evighet eftersom han är Gud. Han kom till jorden för att erbjuda hela mänskligheten det ljus och det hopp som evigt liv med honom innebär. Detta kan inte köpas för pengar, bara tas emot som gåva. Jesus ger det bara till dem som vill ha det och som redan här och nu vill leva som medborgare i Guds eviga rike.

När Gud skapade gjorde han någonting av ingenting. Eftersom vi är skapade varelser har vi ingen anledning till att vara stolta och överlägsna. Kom ihåg att du finns till enbart för att Gud har skapat dig, och att de särskilda egenskaper du är utrustad med också är givna av honom. Med Gud är du något alldeles – utan honom är du ingenting, eftersom du då inte kan fullgöra den uppgift han har skapat dig för.
Det var Jesus Kristus som skapade livet, och hans liv ger hela mänskligheten ljus. I hans ljus ser vi oss själva som vi verkligen är – syndare som behöver en frälsare. När vi följer Jesus har vi det ljus vi behöver för att inte gå fel och falla i synd. Han ger oss ljus över vår tillvaro så att vi kan se hur vi ska leva. Han tar bort syndens mörker inom oss.

Låt honom få ge dig ljus över livet, så behöver du aldrig famla i mörkret.

Ett ögonblick på berget och jag anar evighetens nerv i tidens kropp. Kristus – förutsagd, skådad och bekänd – världens och mitt enda hopp. //B Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.