Bibelord /Han bär våra bördor. Matt 14:18/Fil 4:19 m m

 

Då sade han: Bären dem hit till mig.Matt 14: 18.

ÄRO dina behov just denna stund stora och känner du dig alldeles nedtyngd av prövningar och svårigheter. Den gudomliga nåden vill förvandla dem till kärl, som den helige Ande kan fylla. Om du blott rätt förstod lidandets innebörd, skulle detta bli dig till hjälp och skänka dig nya välsignelser som du på intet annat sätt skulle kunna erhålla. – Bär dessa kärl till Herren. Håll dem stadigt inför Honom under tro och bön. Var stilla och upphör med ditt eget rastlösa arbete till dess att Han begynner verka för dig. Handla endast på Hans befallning. Giv Honom tillfälle, och du skall få se, att de prövningar, som hotade att överväldiga dig och bringa dig i förtvivlan nu i stället skola bliva medel till att i ditt liv på ett sätt som aldrig förr uppenbara Hans nåd och härlighet.
“Bären dem (alla behoven) hit till mig.” – A. B. Simpson.

Så skall och min Gud efter sin rikedom i fullt mått och på ett härligt sätt i Kristus Jesus giva eder allt vad l behöven.Fili 4: 19.

Vilken källa – “Gud”! Vilka tillgångar – “efter sin rikedom, i fullt mått och på ett härligt sätt”! Vilken rikedom – “Kristus Jesus”! Det är din härliga förmån att för alla dina behov få räkna med Hans rikedomar, ja, glömma de förra för de senare. I sin kärlek har Han upplåtit sin skattkammare för dig. Förse dig ur denna i barnslig trosenfald, och du skall icke behöva söka mänskliga hjälpkällor och stöd. – C.H M.

Oss har intet fattats. Nog var vägen trång,
men ej trängre än att Du var med.
Nog var livet kamp och möda mången gång,
men du hjälpte – efter gammal sed.”
Du har hållit Dina löften, Herre kär,
glädjesol och frälsning för Ditt folk Du är.
Oss har intet fattats – Du i överflöd
har oss givit våra själars bröd.

Huru skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom.Rom 8: 32. 

Från “Källor i öknen” av Mrs. Chas. E. Cowman. Arkiv av de dagliga texterna finns HÄR.

/Maria

2 thoughts on “Bibelord /Han bär våra bördor. Matt 14:18/Fil 4:19 m m

 1. Hej Ja vi vill nå ut- vi fiskare.
  Var just hos en bekant och kunde som vanligt inte hålla munnen stängd, och berättade om Jesus, personen där trodde man kom till himmelen direkt efter döden och skulle vara rädda d för evigt i nytt liv.
  Personen frågade en del fick veta en del om vem Jesus är och vad han säger, och vi skall fortsätta konversationen, jag var ganska tydlig i allt jag sade.

  Nej allt är inte kört men det är kört om man inte vill ha Jesus i sitt liv.

  Ja vi bär biblar och skickar biblar till folk och undervisning- det är underbart. Jag tror att man tycker vi är mer än mossiga och så tyckte jag om troende förr- nu är jag frälst och glad.
  Den gamla smala vägen är bäst! AMEN!/Maria

 2. De sista två inläggen här talar om vad jag satt och tänkte på just nu!

  Vi vill att människor ska få se att allt inte är kört. Vad som än sägs!

  Det är klart att det inte blir bra att gå omkring utan att Herren vägleder oss – det är ju Han som kan göra skillnad i en människas liv.

  När vi vittnar, vittnar vi om oss själva alldeles för mycket – och då ser människor det, och undrar om det är vi som är räddningen?

  Nej, det är inte vi, vi bara bär Biblarna…! 🙂

  Hur mossigt måste inte det verka för många?

  Fick ett bra citat

  Gå på den gamla vägen (dvs Lagen och profeterna, Jesus och Apostlarna) så ska ni finna ro i själen.

  (Jer 6:16)

  Jeremiah 6:16
  English Standard Version (ESV)
  16 Thus says the Lord: “Stand by the roads, and look, and ask for the ancient paths, where the good way is; and walk in it, and find rest for your souls. But they said, ‘We will not walk in it.’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.