Bibelord/ Guds instrument. Jes 41:14-15 /Svag?

 

15 Mars

“Så frukta nu icke, du mask Jakob —. Se, jag gör dig till en tröskvagn, ny och med skarpa taggar.” Jes 41: 14-15.

KAN det mellan tvenne ting råda större olikhet än mellan en mask och en tröskvagn? Masken är svag och krossas av stenen eller under det förbirullande hjulet. En tröskvagn kan krossa men icke krossas. Den ristar sitt märke in i hälleberget. Den mäktige Guden kan taga en man eller en nation med maskens alla egenskaper och genom kraften av sin Ande åstadkomma en sådan förvandling och förläna en sådan styrka, som i historien lämnar ett outplånligt intryck.
Fatta därför mod, du mask! Den mäktige Guden kan höja oss över förhållandena. Han kan låta dem alla samverka till vårt bästa. Genom Guds kraft kunna de alla få avlämna oss sin tribut. Till och med den bittraste missräkning kan, då den tillvaratages, gömma i sig nägon barmhärtighetens ädelsten. Då Gud ingjuter sitt järn i vår vilja, kunna vi tränga oss genom svårigheterna, såsom plogbillen bryter sig genom den hårdaste jordmån. “Se, jag gör dig” – skall det då icke även ske? – Dr. Jowett.

Kristus håller på att bygga sitt rike av ting, som på jorden slagits i spillror. Då människan bygger sitt rike, har hon endast bruk av det starka, det framgångsrika, det segrande, det obrutna. Gud är en Gud för den som misslyckats och kommit till korta. Himmelen skall varda fylld av liv, vilka krossats på jorden. Det finnes intet brutet rö, som icke i Kristi händer kan återvinna sin sällhet och skönhet. Han kan taga ett liv, brutet av sorg och smärta, och göra därav ett instrument, som frambringar lovets toner. Den själ, som härnere misslyckats allra mest, förmår Han upplyfta till himmelsk ära. – J. R. Miller.

Åter och åter jag lära får läxan,
att intet jag själv förmår.
Åter och åter min Jesus ger kraft
åt den svage, som därom ber.

Åter och åter Hans ord jag hör:
“Jag Jakobs mask till en tröskvagn gör.
Du har ju alls ingen kraft; men jag
än din Förlossare dag från dag.”
G. F.

Från “Källor i öknen” av Mrs. Chas. E. Cowman. Arkiv av dom dagliga texterna finns HÄR.

http://www.eaec-se.org/

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.