Bibelord / Den som tror, han har evigt liv.

 

Joh 6:47  Sannerligen, sannerligen säger jag eder: Den som tror, han har evigt liv.

/Jesus, som ju är större än Mose, presenterar och erbjuder sig själv som det andliga brödet från himlen, som ger fullständig tillfredsställelse och dessutom evigt liv./

/Att tro i den här betydelsen innebär  “en fortsatt tro”. Vi tror inte bara en gång. Det är en pågående process där vi hela tiden litar på Kristus.

Joh 6:48  Jag är livets bröd.

Joh 6:49  Edra fäder åto manna i öknen, och de dogo.
 

Joh 6:50  Men med det bröd som kommer ned från himmelen är det så, att om någon äter därav, så skall han icke dö.

Joh 6:51  Jag är det levande brödet som har kommit ned från himmelen. Om någon äter av det brödet, så skall han leva till evig tid. Och det bröd som jag skall giva är mitt kött; och jag giver det, för att världen skall leva.”

/Att äta de andliga brödet innebär att bli ett med Jesus. Vi blir det genom att tro på hans död och uppståndelse och genom att leva enligt hans vilja – ett liv där vi är beroende av hans undervisning och kraften från den helige Ande./

/Maria

6 thoughts on “Bibelord / Den som tror, han har evigt liv.

 1. David W anses vara en sann profet och han visste vad som var rätt och kunde leda andra, han såg mycket av vad som skulle ske.
  Ja hur kunde han se allt om detta med bankerna och finanserna, långt innan det skedde.
  Visst kommer vi ihåg oljekrisen -73 och ransoneringskort på bensin.
  Sedan dess har ohyggliga saker skett och då förstod man inte det hela men det gör man nu och många försöker skydda sig mot det som kommer. Det behöver man inte vara profet för att se, men kanske ändå troende.
  Ja hela världen är hotad- det är verkligen bedrövligt- men spännande- och Jesus kommer ju!
  Gud ser oss och vårt inre.
  /Maria

 2. I Wilkersons bok God´s plan to protect his people in the coming depression (1998) finns en proviantlista i slutet!!

  Det är en väldigt fin bok, skriven samma år den amerikanska regeringen släppte lös derivathandeln (släppte Glass Stegall Act) dvs skippade brandväggarna mellan olika banktyper – vilket medfört att hela ekonomin får bära förluster/säkerhet för den omfattande kasinohandeln hos investmentbankerna. Hm.

  Det är det som är den ekonomiska krisen i världen, det.
  Pappa staten får betala för de förlorade sönernas framfart!

  Jag tror inte David Wilkerson läser banklagstiftning innan han skriver sina profetiska böcker!!

  Synen skrevs under oljekrisen (1973), två år efter man släppte gudmyntfotens koppling till dollarn, vilket medfört att man kan trycka upp pengar först och hitta säkerhet för dem senare. Någon måste betala när centralbanken gör monopolpengar och ger dem till sina favoritbanker till låg ränta. Vem betalar? Det blir oss det, genom inflation och skatter, eller så blir det konkurs till slut och bankerna lägger beslag på landet.

  Det här har satts i system och idag är hela världen hotad.
  Gud ser oss långt innan vi ser Honom!

 3. Håller med om bibel 2000 som är helt ute… det finns inte en chans att man kan få ett gudfruktigt liv med den.
  KOlla om du kan se programmet i SVTPlay eller så. Ja det var om att klara sig utanför samhället, med mat med vatten med boende, ett fint program.Kanske går det i repris. Se på människorna, de kan inte ens göra upp eld….
  Det är bra att kanske börja förbereda så smått…vad vet jag…men en katastrof kan ju faktiskt inträffa, och samhället slås ut.
  /Maria

 4. Först när jag läste Bibel 2000 (innan jag blev troende) tyckte jag att texten “kändes bra,” ungefär som att läsa Dante eller Petrarca.

  Sen ser man ideologin bakom översättningen, och då är det inte roligt längre. Det börjar spåra ur redan i FÖRSTA meningen!!

  Det finns så mycket bättre översättningar att läsa!

  Nej jag såg inte det programmet! Var det skogsliv?

 5. Ja Jesus och Jesus liv och tjänst och alla profetior innehåller sanningen om Herren Jesus Kristus.
  Jag förstår inte dem som säger byggande av det nya templet- alltså en BYGGNAD av sten. Det kommer det ju inte att bli (isåfall de som tillhör NWO-)
  Om man skulle läsa bibel 200 t ex då blir man helt bortkollrad och begriper inte det man borde begripa.
  Tänk att Gud har kontrollen över allt detta över alla tider, och den sista tiden som är nu. Och människor vill inte tro….och de är sövda av satan!
  Såg du överlevnadsprogrammet i kväll i tv5/ut ur samhället.
  /Maria

 6. En sak jag tänkt på mer och mer är hur Jesu ordval ger vinklar på hur Han tänker när Han är var jorden, jämfört med hur Han tänkte under Gamla testamentets tid, när Guds härlighet följde det resande judiska folket i öknen.

  Hebreerbrevet har många sådana formuleringar och tankegångar. Jesus är levitisk överstepräst, offret, hans kropp är templet, hörnstenen i Guds rike, Judarnas Kung av David ätt osv.

  När templet rasade år 70 ekr, som Jesus förutsade, har han själva axlat manteln och offertjänsten. Han hade också fullgjort och visat för oss andemeningen i Torah/Lagen.

  Det är ju poängen med Hans död för våra synder!

  Därför låter det så konstigt när man börjar tala om byggande av ett nytt tempel, ny offertjänst och återinförandet av Torah.

  Manna fick Israels folk i öknen.
  Jag är det levande brödet, säger Jesus.

  Israels folk var 40 år i öknen. Jesus var 40 dagar i öknen och frestades av djävulen.

  3000 avfälliga dog när Mose fick lagen.

  3000 blev frälsta av den Helige Ande vid den första pingsten. osv osv

  Det är nog viktigt att man läser en bibelöversättning som uppmärksammat dessa paralleller. Används olika ord och syftningar försvinner många relationer mellan GT och NT som Gud vill att vi ska se.

  Det finns ju idag dem som inte ansser att Jesus figurerar profetiskt och är en gudomlig person i GT. Att Han inte heller sagt vad Han sagt.

  I så fall kan man ju förstå att tron på Honom blir rätt diffus. Det är vad Paulus i Romarbrevet kallar att bli “andligt döv/förblindad.”

  Jesus och Jesu liv finns beskrivet i hundratals profetior i GT. Han är Messias.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.