Bibelord / 1 Kor 4 /Kristuslikhet

Vänta på Gud. Lyssna till hans röst.  Detta har vi svårt för…väntan kan vara svår. Men vi får kraft från Honom, om vi bara väntar. …Gud vet vad du väntar på och han styr dina steg om du låter honom!

Det finns ledare och det finns tjänare, och om detta kan du läsa i 1 Kor 4. Paulus berättar för oss om att vara en Kristi tjänare. Paulus lät församlingen i Korinth förstå att ingen hade något att skryta med för att de följde en viss ledare bland dem. Varje ledare är ju bara /ska ju vara/ en ödmjuk tjänare, som skulle vara beredd på att få utstå lidande för sin tros skull.

Vissa andliga ledare kan vara mer attraktiva än andra. Det är naturligt att vara lojal mot någon som betytt mycket för en. Men Paulus varnar oss för att ett framhållande av vissa personer kan orsaka splittring i gemenskapen. Hur ofta ser vi inte detta nu förtiden? Människor/ledare framhålls och upphöjs i stället för den HERRE som skall upphöjas!

Varje ledare är /ska vara/ underordnad KRISTUS och har INGET att erbjuda som han/hon  inte fått av Gud. När man går fel vägar i upphöjelse av personer i stället för  Gud, kan detta  komma att orsaka splittring, skvaller, inbördes stridigheter, brutna relationer. Det är väldigt mycket så i dagens kyrkor. Därför är det så gott att vara FRI, och bara lita till HERREN!

Paulus behandlar sin församling i Korinth som en far skulle göra, ömt tillrättavisande, han är sträng men han talar i kärlek.  Han har omsorg om sina “barn”.

Paulus vandrade nära Gud och studerade Bibeln, och ber de troende i Korinth att följa hans exempel. Gud var hans föredöme- alltså kunde han själv vara ett föredöme för andra kristna. Han visar på Kristuslikhet. Och Kristuslikhet är det vi ska kämpa efter och NÅ.

Ge ditt hela liv åt Gud, vänta på Gud, Älska Gud, då är du på rätt väg.

3 thoughts on “Bibelord / 1 Kor 4 /Kristuslikhet

  1. Bra att du säger det, för så är det ju. Man har så brått o är så ivrig med budskapet, så att man inte alltid ser det som andra ser, och ibland orkar man inte… Tack Janne för din fundering. Det blir bättre.
    /Maria

  2. Jag tror det är när man börjar strö bibelcitat och dikter, länkar lite hur som helst, som det känns rörigt!

  3. Vi pratade om form på inläggen!
    Jag tycker att det här inlägget var som jag menade.

    Rakt tonfall, ett ämne/inlägg, visa på Guds positiva kraft i våra relationer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.