Bibeln/1 Krön-boken. Tacka Gud!

-David vågade riskera att göra bort sig i människors ögon för att helhjärtat uttrycka sin tacksamhet till Gud. Mikal (Davids hustru) betraktade hans “ovärdiga” uppträdande med en sådan avsky att hon inte kunde glädja sig över att arken var tillbaka i Jerusalem. Ibland uttrycker människor sina känslor under tillbedjan på ett sätt som vi kan uppfatta som opassande, men vi har därför inte rätt att ta avstånd från det. Vi ska heller inte begränsa oss i vår tillbedjan till Gud utan följa vårt inre. /1 Krön 15:29

– Vissa leviter var alltid i tjänst för att tacka och prisa Gud. Lovprisningen från oss till Gud bör vara något som alltid pågår och inte vara reserverad för särskilda tillfällen. Om du inriktar dig på att STÄNDIGT vara inför Gud med tack och lovprisning tar du inte hans välsignelser för självskrivna. /Läs 1 Krön 16:4

– Upplever du ibland att ett enkelt “tack” till Gud inte känns gott nog att uttrycka din tacksamhet? I den följande sången finns minst fyra olika uttryck för tacksamhet:
1. “Kom ihåg” vad Gud har gjort.

2. “Berätta” för andra om det.

3. “Uppenbara” Guds härlighet för omvärlden.

4. “Bär fram offer”, dvs  ge av dig själv, din tid och dina resurser. Gör det till en vana att av hela ditt hjärta uttrycka din tacksamhet till Gud.

Sången som nämns ovan är:  1 Krön 16:7-36  och jag vill nämna verserna 16:11-18 här:

* *Sök Herren, ja, fråga efter hans makt, och sök honom utan att tröttna.
Ni ättlingar till hans tjänare Abraham, ni utvalda Jakobs söner, kom ihåg hans mäktiga under och den dom han har uttalat!
Han är Herren, vår Gud!
Hans makt är synlig över hela jorden. Han kommer för alltid ihåg sitt förbund, de ord han har talat till tusen generationer, förbundet med Abraham och löftet till Isak, som han bekräftade för Jakob – ett evigt löftesord till Israel:
-Jag ska ge dig Kaanans land som arv.**

Mer kommer om Krönikerboken…./Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.