Bibeln /MIKA varnar …

 

MIKA

Mika var  en av alla  profeter som angrep omoralen i samhället. Om det kan du läsa i Mik 2:1; 2:2; 2:8; 2:9; 3:1-3; 3:9; 3:10; 3:11 /Se också på vårt eget samhälle hur det ser ut, där finns många exempel

Då liksom nu existerar: Onda planer, bedrägerier, Förtryck av svaga och försvarslösa, Maktmissbruk, Rättslöshet, Mord , mutor, mm

Idag har vi inga Guds profeter som liksom MIKA höjde rösten mot samhället och gudlösheten. Han såg att ledarna inte hade respekt och ingen medkänsla för dem de fått i uppgift att tjäna. MIKA varnade också de falska profeterna.

MIKA var trogen sin kallelse att tjäna Gud, och förkunna hans Ord. MIKA deklarerade frimodigt att han var Guds språkrör. Han talade Guds Ord i Guds kraft och därför behövde han inte tveka.

Samma kraft finns tillgänglig för ALLA troende, varje troende. Jesus förklarade för lärjungarna att de skulle få kraft att vittna om honom genom den helige Ande (Apg 1:8). Det går inte att vittna om Gud så att det griper tag i människor utan kraft och stöd från den helige Ande.  LÄS om Mika (742-687 f Kr)

Nyckelvers: *”Nej, han har talat om för er vad det är han vill: att ni gör det som är rätt och barmhärtigt och vandrar i ödmjukhet inför Gud.”  (6:8)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.