Bibeln / Kolosserbr 2 Det nya livet

 

Col 2:20  Om I nu haven dött med Kristus och så blivit frigjorda ifrån världens “makter”, varför låten I då allahanda stadgar läggas på eder, likasom levden I ännu i världen:

Col 2:21  “Det skall du icke taga i”, “Det skall du icke smaka”, “Det skall du icke komma vid”,

Col 2:22  och detta när det gäller ting, som alla äro bestämda till att gå under genom förbrukning – allt till åtlydnad av människobud och människoläror?

Col 2:23  Visserligen har allt detta fått namn om sig att vara “vishet”, eftersom däri ligger ett självvalt gudstjänstväsende och ett slags “ödmjukhet” och en kroppens späkning; men ingalunda ligger däri “en viss heder”, det tjänar allenast till att nära det köttsliga sinnet.
*
Den som blir kristen får ett nytt liv genom den helige Andes kraft. Byte av livsstil sker inte över en natt men ganska fort om man tar Guds ord på allvar och försöker lära sig vad han begär av en troende.

Förändringen kommer då man är VILLIG att förändras, och förstår att det är ett måste.

Lita på att Gud kan förändra det som skall förändras, och han kommer att hjälpa dig, men kanske inte utan kamp med det onda.

Vi når inte fram till Gud genom att lyda ritualer eller annan religionsutövning. Vi når aldrig frälsning genom att följa bud och lagar. Verklig kristendom beror på vad Jesus har gjort, och han har dött och uppstått för oss alla.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.