Bibeln /Joels bok 2:12-13 Vänd om

 

Vänd om!

Joels bok (skriven omkr år 835-796 f Kr) i bibeln handlar om att varna Juda för den kommande domen, som är  en konsekvens av synd, och vädja till folket att vända om till Gud. Människor måste varnas idag också, Joels bok är till Sydriket Juda och till människor överallt  i alla tider.

Vi befinner oss i atomåldern, eller hur? och i och med det så vet vi en del  om kärnvapen. Drömmar om Universum har man alltid haft och man tror att man behärskar tekniker som kanske kan ge oss Mars att bo på.

Både människa och natur härskar över oerhörda krafter men det är inget jämfört med Gud och hans makt och möjligheter. Han har skapat människan och människan förstör… Varför trotsar man hans vilja? Eller varför försöker människan gömma sig för honom, fattar man inte att han ser varje steg vi tar och redan vet varje tanke en människa tänker?

Vi är inte Guds jämlike eller hans överhuvud,  och vi är inte själva gudar, utan vi ska vara hans ödmjuka tjänare. Gud har tillåtit människan att göra uppror, Gud har ju gett oss en fri vilja, men samma vilja kommer att vara bara för en tid. Det kommer en annan tid och det är då människan skall komma att dömas.

Det är om den dagen Joel talar. Den dagen skall Gud döma all orättfärdighet och all olydnad.

ALL ondska kommer att avslöjas och förgöras och Guds löfte om en ny jord , där människor lever i sanning, ljus och kärlek, kommer att uppfyllas.

Gud är en rättvis Gud och kommer att döma, men han är också en god Gud och kommer att vara barmhärtig och nådig mot alla som tror på honom.

OM du vill bli och vara Jesu efterföljare har du gjort ett rätt val, det är allt som kommer att betyda något, en gång.

 /Maria

Joel 2:12Dock, nu mån I vända om till mig av allt edert hjärta, säger HERREN, med fasta och gråt och klagan.

Joel 2:13

 

 

Ja, riven sönder edra hjärtan, icke edra kläder, och vänden om till HERREN, eder Gud; ty nådig och barmhärtig är han, långmodig och stor i mildhet, och sådan att han ångrar det onda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.