Bibeln/ Jesu lärjungar—det är vi! W Booth

 

Jesus sade att vi, hans efterföljare och lärjungar, skall kläda den nakne, ge den hungrige mat, ja vi ska stå upp för dem som inget har eller har väldigt lite av det som vi kanske har mycket av. Kort sagt, så skall vi följa den order som Jesus gett/ger oss.
I detta tal som W  Booth ger oss i denna video nedan, säges just det som måste sägas, att vi skall vara barmhärtiga mot våra medmänniskor.

*

I varje stad, i våra moderna och högteknologiska samhällen, finns det fattiga, det finns hemlösa (jag känner flera av dem)…. det finns arbetslösa och det finns sjuka och ledsna människor.
Vad sade Jesus att vi skall göra? Allt vad han sade står i Guds ord och vi bör alla ta oss en tankeställare om vad vi personligen kan göra för en annan människa- varje dag-om vi har möjlighet!


A speech made by William Booth, founder of the Salvation Army.

http://www.youtube.com/watch?v=AA0pCYKGbYI&feature=related

*Gör det lilla du kan, lägg ditt hjärta däri, Gör det allt för din Frälsare blott, Och var viss om att han ej skall döma som vi, Blir det fråga om stort eller smått. Se, han själv gör ju allt, vad betyder det då, Om han ställt dig i led med de små.* /L Sandell

Att göra det lilla vi kan, det betyder att vi måste svara på Guds anmaning till oss. Vi måste förstå när vi har ett uppdrag att göra, och vara VILLIGA att göra det han sänder oss in i. Att göra det lilla vi kan, betyder inte att vi kan hasta iväg och göra ngt som är obekvämt och sedan hasta därifrån, nej, låt ditt hjärta vara med, och gör Hans vilja med glädje, så säger Jesus.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.