Bibeln / Hosea 6:6 religiösa ceremonier? eller äkta….

 

Hos 6:6

Ty jag har behag till kärlek och icke till offer, och till Guds kunskap mer än till brännoffer.

Ceremonier och ritualer kan om de utförs rätt hjälpa människor att förstå Gud och fördjupa kunskapen om honom. (Men detta tycker jag är ett mycket religiöst sätt att tillbedja Gud på, därför skriver jag dessa rader.)Det är därför som Gud införde omskärelse och offer i Gamla testamentet och dop och nattvard i Nya testamentet.

En ritual måste utföras i kärlek och lydnad till Gud för att inte bli en tom handling och ett hån emot honom. Det var inte israeliternas ritualer Gud vill ha, det var deras hjärtan.

I dagens ekumeniska tider har människor en väldigt masssa ritualer för sig, som jag antar med säkerhet att inte Gud tycker om, och likaså finns det nattvardsgång som inte är enligt Guds önskemål, det har jag själv sett och vill inte vara med i sådant. Så man kan förstå att det i alla tider har varit  si och så med människors längtan att vilja följa Gud.

Man gör hellre som man själv vill.

Är ritualer och ceremonier ett hinder eller ett hjälpmedel för dig i din tillbedjan, är ritualerna så viktiga och ceremonier tar över, då är du/man med största sannolikhet en religiös människa, och måste tänka om. “Gå in i din kammare”, säger Jesus.  /Maria

3 thoughts on “Bibeln / Hosea 6:6 religiösa ceremonier? eller äkta….

  1. Vill tillägga att man kan t ex läsa i Judas brev 1:12 om nattvarden och hur man borde fira den och hur man inte borde, läs också om falska lärare./Maria

  2. Hej tjejen! Den nattvarden man tar i Sverige på olika håll i kyrkor och i frikyrkor o på andra ställen, kan vara nog så felaktig, och om jag får tycka så tycker jag följande att den katolska nattvarden i mycket synes felaktig. Du kan kolla upp detta på http://www.bibelfokus.se där finns artiklar, och även här på sidan finns en del artiklar.
    Välkommen tillbaka hit!/Maria

  3. ja håller me de du säger här ja tycker det blir lätt religiöst och saknar äkthet och blir bara handlingar där man tror Gud ska acceptera en mer men han är ju inte ute efter våra offer och ritualer eller vad de är. undrar en sak bara vad tänkte du när du skrev att nattvardsgången inte är enligt Guds önskemål? kan du förklara det mer. du tänker inte på den katolska nattvarden eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.