Bibeln. Guds inspirerade ord, del 4

 

Att läsa Bibeln. Det är lärorikt, det är uppbyggande, det är underbart…tycker jag. Det är inte alltid så lätt att börja att läsa denna stora omfattande bok. Jag tyckte innan jag började läsa denna bok att den var svårförståelig och ibland obegriplig. Men jag lärde mig lite i taget att förstå och ta till mig.

Naturligtvis är det svårt då man är nyfrälst, för då vill man ju läsa allt samtidigt… Men, man får ta lite i taget. Att börja med Apostlagärningarna och Evanglierna är bra. När man läser Bibeln får man allmän kunskap om Gud och livet. Men Gud talar också speciellt till dig i sina ord.

Att läsa en liten bit i taget i samband med bön är så bra att göra. Eller att läsa ett par kapitel varje dag och memorera och tänka sig in i hur livet var på den tiden, det gör gott.

Sedan kan du utöka allteftersom du känner dig nyfiken och redo att läsa mer. Romarbrevet och de andra breven av Paulus är mycket lärorika.Jag önskar dig allt gott i din läsning och hoppas att Bibeln för dig blir lika underbart kär att läsa som den är för mig. Kram fr Maria

2 thoughts on “Bibeln. Guds inspirerade ord, del 4

  1. Glädjetjut! Jag är så innerligt glad över din frälsning! Vet att du kommer att vara en underbar Gudsmedarbetare.
    Gud välsigne dig i ditt arbete.
    KRAM fr Maria

  2. Sedan flera dagar tillbaka;efter min frälsing har jag kunnat läasa Bibeln och jag vill bara läsa mer och mer! Förrut kunde jag inte läsa Bibeln eftersom jag blev arg och nästan sjuk:(
    Nu är det en STOR lycka för mig att kunna läsa den gamla boken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.