Bibeln. Guds inspirerade ord, del 3

bibeln.jpg

Gud är liv.

Gud har klart deklarerat att Jesus är hans Son: I Matteus 3:16-17 vid dopet av Jesus. I Matteus 17:5; vid förvandlingen på berget.

I 1 Johannes brev 5:6,7,8 -12 kan vi läsa:

“Vi vet (att Jesus är Guds Son) att han är det, för Gud bekräftade det när Jesus döptes och när han gick för att möta döden. Ja, både vattnet i dopet och blodet på korset vittnar om honom.

Och den helige Ande, som alltid är sann, säger det också. Vi har alltså tre vittnen: den helige Andes röst i våra hjärtan, rösten från himlen vid Kristi dop och blodet på korset. Och de säger alla samma sak: att Jesus Kristus är Guds Son. Vi accepterar ju vittnesmål av människor i våra domstolar. Skulle vi då inte tro Gud när han vittnar om att Jesus är hans Son? Alla som tror på honom vet inom sig att det är sant! Den som inte tror vad Gud säger om sin Son påstår ju faktiskt att Gud ljuger.

Vad är det då Gud har sagt? Jo, han har gett oss evigt liv och att det livet finns i hans Son. Den som i tro lever i gemenskap med Guds Son han har därför livet, men den som inte tror på Sonen har inte livet.”

Evigt liv har inget med känslor att göra- det grundar sig på fakta. Om du tror på Guds sanning så vet du att du har det! Om du saknar visshet om att du är en kristen, ska du fråga dig om du verkligen har lämnat dig till Jesus, och erkänner honom som mästare och herre över ditt liv.

Om du tillhör honom, så tillhör det eviga livet dig genom samma tro, som har gjort dig till ett Guds barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.