Bibeln /Filipperbrevet

th_100_3888whiteroses.jpg 

Filipperbrevet i Bibeln är så speciellt. Paulus skriver och tackar församlingen i Filippi för gåvan de sänt och att uppmuntra de troende genom att visa dem att den sanna livsglädjen bara kommer från Jesus Kristus. Paulus skriver från fängelset i Rom. Brevet är ett glädjebrev och vi läser om Paulus glädje i Jesus. För detta brev handlar om FRIHET, även om man är fängslad, så kan man vara fri. Friheten i Kristus handlar om att vara fri från själviskhet och att tjäna en stor Gud.

När man tjänar en stor Gud har man glädje och man får tjäna andra med glädje, och man får bli den Gud avsett. När Paulus skriver Filipperbrevet är inte evangelierna skrivna, därför kunde han inte hänvisa till Bibeln och Jesu liv. Därför bad han människorna att följa hans eget exempel. Och hans exempel är bevis på Paulus karaktär. Han visste vem han var.

När Paulus sitter i fängelset uppmanar han ändå till glädje. Skulle du glädjas såsom Paulus tror du? Han är verkligen ett föredöme och ett bevis på att vår sinnesstämning inte måste spegla de yttre omständigheterna. Vad är den djupaste glädjen? Det är vetskapen om att Jesus bor i oss, och att vi vet att vi alltid kan be Jeus om allt. När du märker att oron är på väg att ta över i ditt liv, vad bör du göra då? BE. Läs Filipperbrevet.

*Vad helst må komma uti i din väg, Gud tager vård om dig. Öppet och barnsligt allt honom säg, Gud tager vård om dig.* C.D Martin- Otto Witt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.