Bibeln /Fariséer

 jesus_070_small.jpg

Vi läser i Bibeln om att fariséerna var emot Jesus. De var rädda för honom och de gick emot honom så mycket att de fick honom att bli dödad.Vilka var de och varför var de som de var?

Fariséerna lade hundratals egan små stadgar och bud till Guds heliga lagar. Sedan försökte de tvinga folk att följa dem. Fariséerna påstod sig känna Guds vilja in i minsta detalj. Än i dag försöker religiösa ledare lägga egna stadgar och bud till Guds ord och skapar därmed stor förvirring bland kristna.

Att hävda att din tolkning av Guds ord är lika viktig som själva bibelordet är egentligen avgudadyrkan. I synnerhet är det farligt att ställa upp utombibliska normer som andra ska följa. Lita i stället på att Kristus visar dig hur du ska leva, och låt honom sedan leda andra utifrån deras situation och förutsättningar. /Handbok för livet

Fariséerna skyllde på Gud när de ville slippa hjälpa sina närmaste, i synnerhet sina föräldrar. De ansåg att det var viktigare att lägga pengar i tempelkassan än att hjälpa behövande föräldrar. Detta trots att Guds lag uttryckligen säger att man ska hedra sin far och mor ((2 Mos 25:35-43). Visst ska vi ge pengar och tid åt Gud. Men vi får aldrig ta Gud till förevändning för att smita från vårt ansvar: att ställa upp för dem som behöver hjälp är ett av de viktigaste sätten att tjäna Gud.

Jesus sade till fariséerna: *  Orden passar in på er för ni bryr er inte om Guds bud utan ersätter dem med era egna människogjorda lagar. Ni förkastar helt enkelt Guds lagar, och för traditionens skull trampar ni dem under era fötter.* /Mark 7:8

Låt oss förstå det Jesus säger och låt oss följa Guds  Ord. Jesus tyckte inte om hycklare, han tyckte inte om fariséernas beteende, han visste att fariséerna inte tillbad Gud därför att de älskade honom, utan därför att de tjänade på det…. Jesus var den tidens rebell… Jag älskar Jesus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.