Bibeln / Ef 4 / Nya människan /Livsstil

 

Efesierbrevet 4:17-24   *Jag tillsägereder alltså och uppmanar eder allvarligt i Herren, att icke mer vandra såsom hedningarna i sitt sinnes fåfänglihet vandra, hedningarna, vilka, i följd av den okunnighet som råder hos dem genom deras hjärtans förstockelse, äro förmörkade till förståndet och bortkomna från det liv som är av Gud. Ty i sin försoffning hava de överlämnat sig åt lösaktighet, så att de i girighet bedriva alla slags orena gärningar. Men I haven inte fått sådan undervisning om Kristus, om eljest så haven I hört om honom och så blivit lärda i honom, som sanning är i Jesus: att I- då detta nu krävdes på grund av eder förra vandel- haven avlagt den ganla människan, som fördärvar sig genom att följa sina begärelsers begärliga lockelser, och nu förnyas genom Anden som bor i edert sinne, och att I haven iklätt eder den nya människan, som är skapad till likhet med Gud i sanningens rättfärdighet och helighet.  ……..Ef 4:17-24

____________

Ser man skillnad i livsstil på en kristen och en okristen? Man bör göra det, men en nybliven kristen har kanske inte ännu förstått vad som “krävs” av den, kanske ingen berättat, eller informationen har inte gått fram, och kanske bibeln inte ännu är favoritboken.

Paulus uppmanar efesierna att lämna sitt gamla liv bakom sig nu när de tagit emot Kristus. Man gör inte automatiskt goda saker eller tänker rätta tankar för att man precis blivit frälst, nej så är det inte för alla. Det tar tid att förstå och VILJA ändra på sitt liv.

Tankelivet bör påverkas som pånyttfödd människa, likaså humöret och handlingar. OM man litar på Herren till 100% så kommer det att gå framåt för Gud är vid ens sida och man måste ta ett beslut att komma från gamla vanor och gammalt handlande och gå in i det nya livet med Jesus. Bestämma sig för att vara med Jesus för evigt, och hedra och respektera honom.

För mig tog det lång tid att förstå att jag skulle/borde uppträda som en pånyttfödd, för det gamla livet var alltför påträngande, det var en kamp, men jag blev fri! Tack till Jesus.  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.