Bibeln/ Det spelar ingen roll

dsc00171.JPG

En del läser Bibeln, och andra gör det inte. Men den som lär känna Guds ord och håller sig till det, lär sig att ta vara på livet. Många säger: Det spelar ingen roll, vad jag gör…. Jo det gör det. Det spelar väldigt stor roll hur vi lever och tänker.

Många av våra beslut är oåterkalleliga. Många av de beslut vi tar, kan vara totalt felaktiga, och vi får lida av dem, kanske hela livet.

Det spelar verkligen roll vad du gör här och nu, och vad du gör som ung. Det du gör som ung då du vill njuta av livet är kanske helt fel, för du går kanske inte den vägen Gud har tänkt, beroende på att du inte tror på att hans ord kan leda dig genom livet.

Ett liv utan Gud kan ge dig bitterhet, ensamhet och en trist ålderdom. Gör slag i saken och bestäm dig för att följa hans ord för dig. Han finns för dig och vill mana dig till att leva ett liv som han planerat för dig. Om du följer det som står i hans ord får du kännedom om ett helt annat sätt att leva.

Ett liv med Gud tillfredsställer hela människan. Även om du får mörka år, med sjukdom och annat som kan vara svårt, så har du en Gud som går bredvid dig och visar dig glädje mitt i bedrövelsen. Han skyddar dig och tar hand om dig och ditt hjärta mår bra av hans ord.

Att stå mitt i livet och lita på honom är det bästa en människa kan få. Slösa inte bort din tid på meningslösa ting, utan gå till honom och ge din tid åt det han har för dig. Han vet att göra dig glad, inte bara för stunden utan för hela livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.