Bibeln /Att lyda Gud. /Ang. församling/ sten och trä

 

 

Låt GUD leda !

-Församling….

Den som läser Bibeln kan tydligt se, att Stefanus tydligt  (i Stefanus försvarstal) säger, att: ”Den Högste bor icke i hus som äro gjorda med händer.”  Apg. 7:47-60.

Församlingar-  kyrkor …höga byggnader-  massor av folk-  prisar Gud……Hur ser det ut i dessa dagar? Hus som kostar skyhöga summor att hålla igång, kanske därför man tjatar så mycket om kollekt/givande? Kan man inte titta närmare på vad Stefanus och Paulus säger i bibeln? “Dock , den Högste bor icke i hus som äro gjorda med händer, ty det är såsom profeten säger: *Himmelen är min tron, och jorden är min fotapall; vad för ett hus skullen I då kunna bygga åt mig, säger Herren, och vad för en plats skulle tjäna mig till vilostad? Min hand har ju gjort allt detta.*

Jag har inte läst någonstans i bibeln att Jesus och lärjungarna byggde en hög och vacker kyrka efter ritningar som någon dåtida arkitekt gjort, eller att Jesus var den som ansvarade för bygget, s a s. Jesus hade ju ansvaret för något mycket högre och mer värdefullt och mer underbart än så.  Inte heller har jag läst  att matriklar skrevs och att man gjorde som man gör idag…Var det så tror du? Nej. Man kan läsa gång på gång hur de träffades i bön och hur de var tillsamman både  på berg och i dalar och på andra ställen och de var ett hjärta och en själ.
                                                              
Jag tycker det ä r märkligt faktiskt, att man är så fast i så många människogjorda regler. Skall man inte lyda Gud? Jo det ska man ju. Men varför gör man inte det då?   Alltför ofta är människor böjda att acceptera bara de delar av Guds Ord som tilltalar dem och struntar i resten…..  Gud kan inte stängas inne i hus utan finns överallt där ett troende hjärta verkligen tror och tar emot honom- för att lyda honom- ära honom- tjäna honom.

Det finns många människor som undrar vad de skall gå in i för församling, de letar, de går fram och tillbaka i olika samfund och söker, letar, men de t är många som inte finner någon ro någonstans. Många går ur sina församlingar, av olika skäl, och den sista tidens villoläror gör det inte lättare för dem precis, och man kan säkert som nyfrälst känna sig mycket ovetande om hur det borde vara, för människor säger: Men, Du MÅSTE ju tillhöra en församling! Annars har du ju inte Guds beskydd!  De orden är ganska så vanliga, jag har själv fått dem sagda till mig. Tro inte på sådana ord.*********

/Maria

Ska vi gå vidare i ämnet? Bibelorden…..

*I stället för att söka sig till Guds Ord, som är Kärlek, Renhet, Rättfärdighet, Trofasthet, Ödmjukhet, Tacksamhet, Frid och Glädje, o.s.v, så söker människorna sig till de olika religiösa rörelserna, som har höjt och breddat dörren in i Guds rike. Och därför vill människorna inte se eller höra, att Jesus sagt: “Gån in genom den trånga porten. Ty vid och bred är den väg som leder till fördärvet, och många äro de som gå fram på den; och den port är trång och den väg är smal, som leder till livet,  och få äro de som finna den.”Matt. 7:13-14. *

 Vidare:   Ca 60 år ef. Kr. predikade  aposteln Stefanus och varnade för kyrkor, som är byggda av sten och trä.
——————————————————————————–
Samtidigt hänvisade Stefanus de troende till det andliga Templet, som Jesus Kristus grundlade i människans ande år 33 på Pingstdagen.
——————————————————————————–
I brevet till Korintierna hänvisar aposteln Paulus till detta andligaTempel och säger till dem: “Veten I icke att I ären ett Guds tempel och att Guds Ande bor i…1 Kor. 3:16-17.
——————————————————————————–
Det är nu över 2000 år sedan, som aposteln Stefanus predikade och upplyste om, att: “Den Högste bor icke i hus som äro gjorda med händer.”  Men detta budskap bryr dagens kyrkor sig inte om. Ty om vi går in på Internet så kan vi finna, att de olika kyrkorna fortsätter att bygga sina kyrkor av sten och trä och kallar dessa kyrkor för “Guds Hus.”
——————————————————————————–
Lyssna! Det är till vår tids präster och predikanter, som Jesus Kristus säger: “I rannsaken skrifterna, därför att I menen eder i dem hava evigt liv; och det är dessa som vittna om mig.” 
“Men I viljen icke komma till mig för att få liv.”  Joh. 5:39-40 
——————————————————————————–
Nej! Det är lättare för ljumma kristna, att komma till en kyrka, som är byggd av sten och trä, än att komma till Jesus Kristus i sin egen ande.
___________________________________________________

http://369614.hotellet.bahnhof.net/index23.html   BESÖK  Bror Espegren hemsida och här ser du också bilderna, som bibelställena ovan vill referera till     /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.